«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

0
5

Από τις 9 μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου τ η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα μικρό Παρίσι!

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο (ΑΚΔ) διοργανώνει το φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» και μετατρέπει για μία εβδομάδα το κέντρο της Αθήνας σε ένα μικρό Παρίσι, όπου ανταμώνουν καλλιτέχνες για να ζωντανέψουν πολιτιστικά την περιθωριοποιημένη περιοχή κοντά στην Ομόνοια και την πλατεία Βάθης.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί γύρω από τους δρόμους που έχουν γαλλικά ονόματα.

 

to-mikro-parisi-ton-athinon--ingolden.gr

 

Πάνω από 300 καλλιτέχνες και διανοούμενοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα πραγματοποιήσουν σε 30 σημεία, δρόμους, πλατείες, θέατρα, μουσεία, πινακοθήκες, μουσικά καφενεία, και άλλους εναλλακτικούς χώρους του «Μικρού Παρισιού»  της Αθήνας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, διαλέξεις, συζητήσεις ξεναγήσεις και street happenings με στόχο την πολιτιστική παρέμβαση και  αναβάθμιση της περιοχής.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται εξολοκλήρου από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θέλοντας να αποδείξει ότι η κοινωνία των πολιτών μπορεί να δημιουργήσει πολιτιστικά γεγονότα και να πάρει πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Στόχος των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη περιοχή να αποτελέσει το επίκεντρο διήμερων εκδηλώσεων που θα διοργανώνονται ανά δίμηνο, έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανό το «Μικρό Παρίσι» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση σύντομα θα μπορούμε να βρούμε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://athensartnetwork.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας