Οι Τέσσερις Συμφωνίες, Μιγκέλ Ρούιζ

0
233

Ένα βιβλίο του Μιγκέλ Ρούιζ

Βάλτε τις Τέσσερις Συμφωνίες στη ζωή σας και θα μάθετε:

• Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, λέγοντας πάντα με αγάπη αυτά που εννοείτε.

• Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων.

• Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε να κάνετε υποθέσεις.

• Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.

oi-4-symfonies-ingolden.gr-vivlio-book-

 

Οι Τέσσερις Συμφωνίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη ζωή, να την αντιμετωπίσουμε με θάρρος και να επιτύχουμετε την προσωπική ελευθερία και την αληθινή ευτυχία. Θα αποκτήσουμε γνώσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιδράμε στις διάφορες καταστάσεις και θα αποκτήσουμε περισσότερο έλεγχο στη ζωή μας.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

don_miguel_ruiz-4-simfonies-ingolden.grΟ ντον Μιγκέλ Ρούιζ, που προέρχεται από οικογένεια θεραπευτών, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή του Μεξικού. Η μητέρα του ήταν κουραντέρα, δηλαδή θεραπεύτρια και ο παππούς του ναγκουάλ – σαμάνος.

Όλοι περίμεναν ότι και ο Μιγκέλ θα συνέχιζε την οικογενειακή παράδοση αιώνων και θα γινόταν ένας μύστης της εσωτερικής γνώσης των Τολτέκων. Εκείνος, όμως, γοητευμένος από τη σύγχρονη ζωή, επέλεξε να ακολουθήσει πανεπιστημιακές σπουδές κι έγινε γιατρός. Χρειάστηκε μια εμπειρία παρ’ ολίγον θανάτου για να δει τα πράγματα με διαφορετικά μάτια. Μια νύχτα στις αρχές του ’70, ο Μιγκέλ ξύπνησε απότομα, συνειδητοποιώντας ότι τον είχε πάρει ο ύπνος πάνω σ’ ένα τσιμεντένιο τοίχο. Ο Μιγκέλ θυμάται ότι δε βρισκόταν μέσα στο φυσικό του σώμα, καθώς έσωζε τους δύο φίλους και συνεπιβάτες του. Συγκλονισμένος από αυτή την εμπειρία, άρχισε να καταπιάνεται με το ταξίδι της αυτογνωσίας. Αφιερώθηκε στις διδαχές της αρχαίας προγονικής σοφίας, μελετώντας μαζί με τη μητέρα του και ολοκληρώνοντας τις γνώσεις του κοντά σ’ έναν ισχυρό σαμάνο, στην έρημο του Μεξικού. Ο παππούς του, που είχε στο μεταξύ πεθάνει, εξακολούθησε να του δίνει μαθήματα μέσα από τα όνειρά του. Σύμφωνα με την παράδοση των Τολτέκων, ένας ναγκουάλ έχει χρέος να οδηγήσει έναν άλλο άνθρωπο στο δρόμο της προσωπικής ελευθερίας. Ο Ντόν Μικέλ Ρουίζ ανήκει στη γενιά των Ιπποτών του Αετού κι έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να διαδίδει και να κοινωνεί τις διδαχές των αρχαίων Τολτέκων.

Συγγραφέας: Ruiz Miguel
Τίτλος πρωτοτύπου: The Four Agreements – Companion Book
Μετάφραση: Κοβαλένκο Τόνια
Εκδότης: Διόπτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας