Σοκολατάκια με ταχίνι και πορτοκάλι

0
1353

Πανεύκολα και πολύ υγιεινά, νηστίσιμα σοκολατάκια με ταχίνι, σοκολάτα υγείας, ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο ρούμι για να γίνουν ακόμα πιο διασκεδαστικά. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την συνταγή κατά την διάρκεια της νηστείας, ενώ είναι ιδανική για όσους ακολουθούν διατροφή vegan ή απλώς αναζητούν υγιεινή απόλαυση.

Υλικά:

– 200 γρ. ταχίνι – ολικής άλεσεως ή άσπρο που είναι πιο διαδεδομένο

– 200 γρ. σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 50% κακάο

– 2-3 κ. σούπας ρούμι ή κονιάκ

– ½ κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού ή λάιμ – ακέρωτο

– 1 μπολ ινδική καρύδα – για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων – ανακατεύοντας τακτικά να μην καεί-  ή σε μπεν μαρί, ωσότου ρευστοποιηθεί. Ζεσταίνουμε ελαφρώς και το ταχίνι να μπορεί να ανακατεύεται πιο εύκολα.

– Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα υγείας με το ταχίνι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για καμιά ώρα.

– Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά, -αλλά όχι εντελώς- το δουλεύουμε με δύο κουτάλια ή με το ειδικό εργαλείο που βγάζει μπάλες από φρούτα και σχηματίζουμε μικρά τρουφάκια.

– Τα περνάμε ένα-ένα στην ινδική καρύδα ή σε άλλη επικάλυψη της προτίμησής μας, όπως τρούφα, τριμμένο μπισκότο, αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο. 

– Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο ενώ είναι καλό να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 20’ πριν τα καταναλώσουμε. Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: www.dailycious.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας