Μετά την παραλία!

0
650


Επιστρέφοντας από την παραλία χρειάζεται να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για τη φροντίδα του σώματός μας!

FRONTIDA-META-TI-THALASSA-INGOLDEN.GR-WOMAN-SWIMMING.-COLORS-SEA-BLUE

 

Ντους και περιποίηση σώματος: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν γυρίσουμε από την παραλία είναι ένα μπάνιο. Πλενόμαστε καλά για να φύγουν τα αλάτια και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα σαπούνι ή shower gel που να είναι ιδιαίτερα ενυδατικό.

Φροντίδα προσώπου: Καθαρίζουμε πολύ καλά με το καθαριστικό που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπό μας το αντιλιακό και το αλάτι και βάζουμε μια έξτρα ενυδατική κρέμα που θα το θρέψει μετά τον ήλιο.

Περιποίηση μαλλιών: Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται με το αλάτι γι’ αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε τόσο πριν το μπάνιο στη θάλασσα όσο και μετά. Βάζουμε στα μαλλιά μας μια κρέμα που θα τα προφυλάξει από το πολύ αλάτι και ένα αντιηλιακό σπρέι. Μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι λουζόμαστε καλά και βάζουμε ένα conditioner για 5-10 λεπτά.

Ενυδάτωση σώματος με After Sun λοσιόν: Είναι ένα καλλυντικό που θα μας απαλλάξει από την αφυδάτωση του δέρματος, ενώ θα ανακουφίσει και το σώμα μας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε καεί για να βάλουμε λοσιόν after sun. Τη χρησιμοποιούμε για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας ύστερα από τις πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο.

Νερό: Στην παραλία δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό. Μετά την επιστροφή μας στο σπίτι, συνεχίζουμε να πίνουμε πολύ νερό αφού λόγω επαφής με τον ήλιο υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης.

Φρέσκα φρούτα: Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή μετά από ένα μπάνιο από μια δροσερή φρουτοσαλάτα. Ο οργανισμός ταλαιπωρείται αρκετά από την παραλία και χρειάζεται να πάρει τις βιταμίνες του με μια νόστιμη φρουτοσαλάτα ή ένα δροσιστικό smoothies λαχανικών.

Πράσινο τσάι: Αν έχουμε καεί από τον ήλιο τότε είναι ιδανικό να πιούμε ένα πράσινο τσάι, αφού βοηθάει στην επούλωση των εγκαυμάτων από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Επίσης, το πράσσινο τσάι προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνων του δέρματος.

Κάηκε το δέρμα μας από τον ήλιο; Η αλόη βοηθάει πολύ στο κάψιμο από τον ήλιο και μποούμε να τη χρησιμοποιήσετε άφοβα. Υπάρχουν πολλές κρέμες με αλόη στο φαρμακείο που μπορούμε να προμηθευτούμε κατά των εγκαυμάτων από τον ήλιο. Αν δεν έχουμε αλόη τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την “κλασσική συνταγή”: το γιαούρτι που απορροφάει εύκολα και γρήγορα το κάψιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας