Λικέρ σοκολάτας

0
1265

 

“Η ανάμειξη σοκολάτας και αλκοόλ είναι η μοναδική τέχνη εκτός από τη μουσική που θα έπρεπε να επιτρέπεται στους αγγέλους”

Λουίς Μπουνιουέλ

Για το λόγο αυτό και εμείς φτιάχνουμε υπέροχα Λικέρ Σοκολάτας!

liker-sokolatas-chocolate-liqueur-red-ingolden.gr-syntages

 

Λικέρ Σοκολάτας με βάση το νερό:

Υλικά:

Ζάχαρη: 400 γραμμάρια
Νερό: 300 γραμμάρια
Σκόνη κακάο ή ρόφημα σοκολάτας: 5 κουταλιές σούπας
Τσίπουρο με ουδέτερη γεύση: 750 γραμμάρια
Βανίλια: 2 φακελάκια

Εκτέλεση:

– Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο στην φωτιά.

– Ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι να βράσει και να αναμειχθούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε για άλλα 6 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

– Βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με το ποτό και τη βανίλια. Κλείνουμε καλά και φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα. Κάθε μία – δύο μέρες, κουνάμε το μπουκάλι.

– Περνάμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή από υγρό φίλτρο του καφέ, μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από μια φορές φιλτράρισμα, και το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι.

– Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και αφήνουμε να ωριμάσει σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.

– Έπειτα το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Λικέρ Σοκολάτας με βάση το γάλα

Υλικά:
500 ml πλήρες φρέσκο γάλα ή 300 ml γάλα εβαπορέ και 200 ml νερό
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
60 γραμμάρια κακάο σκόνη
250 έως 300 ml βότκα ή τζιν

Εκτέλεση:

– Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο.

– Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κακάο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

– Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα και το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

– Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό.

– Τότε ρίχνουμε μέσα και το αλκοόλ και όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε σε μπουκάλια και το φυλάμε στο ψυγείο.

– Κρατάει στο ψυγείο 15 μέρες αλλά μάλλον θα το πιούμε γρηγορότερα!

 

Λικέρ Σοκολάτας με βάση το γάλα και την κουβερτούρα!

liker-sokolatas-chocolate-liqueur-ingolden.grΥλικά:
1/2 λίτρο γάλα 3,5%
2 φακελάκια βανίλια
200 γραμμάρια κουβερτούρα
500 γραμμάρια άχνη
125 ml δυνατό καφέ φίλτρου
1/2 λίτρο Βότκα
3 κ,σ γάλα συμπυκνωμένο

Εκτέλεση:

– Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

– Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε καλά.

– Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα, τον καφέ και τη Βότκα.

– Βάζουμε το λικέρ σε μια ωραία καράφα και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος στο ντουλάπι μας για μερικές ημέρες. Το κουνάμε πότε πότε και μετά  το κρατάμε στο ψυγείο και μέχρι τρεις  μήνες.. Μετά φτιάχνουμε το επόμενο 🙂

Στην υγεία μας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας