Κάλτσες του Άγιου Βασίλη, φέτος χειροποίητες!

0
232

Η γιορτινή διάθεση όλο και ανεβαίνει καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Φωτάκια, διακοσμητικά, γλυκά και δώρα έχουν την τιμητική τους και μας κάνουν να χαμογελάμε! 

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes2-ingolden.gr

Μια πολύ ωραία ιδέα για διακόσμηση είναι οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες που σύμφωνα με την παράδοση κρεμάνε τα παιδιά στο τζάκι περιμένοντας να τις γεμίσει ο Άγιος Βασίλης με δωράκια, ζαχαρωτά και φλουριά.

Οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες είναι από τις πιο εύκολες στην δημιουργία τους κατασκευές. Θα χρειαστούμε μόνο τσόχα στα χρώματα της αρεσκείας μας, μια λαδόκολλα, ένα ψαλίδι και μια κόλλα κατάλληλη για υφάσματα. Μπορούμε, φυσικά, να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο ύφασμα μας αρέσει.

Σχεδιάζουμε το σχήμα τους στο μέγεθος που θέλουμε σε μια λεπτή κόλλα χαρτί ή λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε το “πατρόν” αυτό για να κόψουμε δύο ίδια κομμάτια υφάσματος και απλά τα ενώνουμε  γαζώνοντας.  Αν δεν έχουμε ραπτομηχανή μπορούμε να τα ράψουμε με το χέρι  ή ακόμα πιο εύκολα, να τα κολλήσουμε με κόλλα κατάλληλη για υφάσματα.

Διακοσμούμε τις μπότες μας με πρόσθετα κομμάτια υφάσματος, χριστουγεννιάτικες φιγούρες ή σχέδια που το “πατρόν” τους θα φτιάξουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και θα τα γαζώσουμε, θα τα ράψουμε ή θα τα κολλήσουμε πάνω στο κεντρικό κομμάτι της κατασκευής.

Τοποθετούμε αρκετές μαζί σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπως στο τζάκι, σε κάποια σκάλα ή τις κρεμάμε συγκεντρωμένες σε ένα σημείο του τοίχου κοντά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes5-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes7-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes8-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes11-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes4-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes6-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes9-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes3-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes10-ingolden.gr

kaltses-toy-agiou-vasilh-fetos-xeiropoihtes12-ingolden.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας