” Ε.Μ.Ε.Ι.Σ “

0
5

EMEIS-EPISTIMONIKI-MASTOLOGIKI-ETAIREIA-IASIS-STIRIKSIS-INGOLDEN.GR

 

O  καρκίνος του μαστού είναι μία νόσος που απειλεί όλο και περισσότερες γυναίκες στον κόσμο. Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση ώστε η θεραπεία να είναι πιο αποτελεσματική.

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. :  “Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ιασης-Στήριξης”

 

Στο πλαίσιο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού ιδρύθηκε το 2010 η “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΩΝ ΜΑΣΤΟΥ” που πλέον μετονομάστηκε σε “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –ΊΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ- «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ” με στόχο την Κοινωνική & Επιστημονική Δράση  και πιο συγκεκριμένα:

– Την πλήρη στήριξη – ιατρική & οικονομική απόρων ασθενών με καρκίνο του μασ αφορά στην πρωτοβουλία ενός δικτύου εθελοντών χειρουργών, ειδικών στο θέμα του καρκίνου του μαστού , που συσπειρώθηκαν, οργανώθηκαν και προσφέρουν την πλήρη στήριξή τους, ιατρική και οικονομική, σε άπορες γυναίκες κάθε ηλικίας και εθνικότητας, χωρίς καμία διάκρισητού

– Την αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης

– Την εκπαίδευση και στήριξη νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού (εκπαιδευτικά σεμινάρια, υποτροφίες κτλ) καθώς και

– Την επιστημονική έρευνα

 

Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ζωτικής σημασίας για πλήθος συνανθρώπων μας και έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας, με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η συνδρομή μας στην «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –ΊΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ- «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» θα βοηθήσει καταλυτικά το έργο της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίασης-Στήριξης

Ετήσια εισφορά πάρεδρου μέλους 10€ / Ετήσια εισφορά τακτικού μέλους 20€

Από το 2010 η εταιρία έχει ολοκληρώσει:

1. Πλήρη διαγνωστική, ιατροφαρμακευτική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη σε 17 ασθενείς συνανθρώπους μας οι οποίοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα αντιμετώπισης της νόσου.
2. Δωρεάν οργάνωση και διεξαγωγή 1.370 προληπτικών ελέγχων και ενημέρωση για τις νόσους του μαστού σε δυσπρόσιτα μέρη όπως νησιά και ηπειρωτική χώρα.
3. Οργάνωση, διεξαγωγή και την εδραίωση, πλέον, του διεθνώς αναγνωρισμένου ΙBUS course (International Breast Ultra sound School). Με τη συμμετοχή-διδασκαλία παγκοσμίου φήμης επιστημόνων στις νόσους του μαστού.
4. Υποστήριξη 2 νέων επιστημόνων σε εξειδικευμένα επιστημονικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού.

Ο αγώνας όλων για την αντιμετώπιση της νόσου διάγει μια μακρά πορεία με έντονες προσπάθειες και σημαντικές επιτυχίες, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των θανάτων από τον καρκίνο του μαστού. Οι επιτυχίες αυτές δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη στήριξη απλών ανθρώπων και επιφανών χορηγών.  Η συνεργασία  με τη διεθνή και ελληνική επιστημονική κοινότητα  βοηθάει να διατηρείται υψηλό το επιστημονικό επίπεδο και δίνει όραμα για τη συνέχιση των προσπαθειών!

Πρόεδρος: Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ General

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας