Γλυκό σοκολάτας με κρέμα κάστανου

0
115

 

Γλυκό με γέμιση κάστανου και σοκολάτας!

Το λιωμένο κάστανο κάνει όλη τη διαφορά..

glyko-ingolden.gr

 

 Υλικά:

500 γρ. κρέμα κάστανου -έτοιμη από κονσέρβα ή σπιτική

250 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα -τουλάχιστον 52% κακάο

2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

–  1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ

60 γρ. ζάχαρη

100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, αλεσμένα σε πολύ λεπτή σκόνη

4 αυγά

170 γρ. βούτυρο

– αλάτι

– ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με σούστα –διαμ. 24 εκ.

2. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο, το κορν φλάουρ, τη μαγιά, μια πρέζα αλάτι και τα αμύγδαλα σε σκόνη.

3. Λιώνουμε 150 γρ. από τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε 100 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα, ώσπου να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μείγμα. Το αναμειγνύουμε με το μείγμα των κρόκων.

4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε και αυτήν, προσεκτικά, στη ζύμη, την οποία θα ρίξουμε στη συνέχεια στη φόρμα.

5. Ψήνουμε το γλυκό για 35′ στο φούρνο. Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζουμε από τη φόρμα. Αναμειγνύουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, λιωμένη και αυτή με την κρέμα του κάστανου και τα άλλα 50 γρ. βούτυρο, και όταν κρυώσει το γλυκό, το κόβουμε, οριζοντίως στη μέση. Το γεμίζουμε με την κρέμα κάστανου -σοκολάτας.

6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με την άχνη και το σερβίρουμε δροσερό.

 

Αν μας αρέσει πιο υγρό, μπορούμε να ραντίσουμε το παντεσπάνι αυτό με ρούμι ή λικέρ Αμαρέτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας