Γιατί πλένουμε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουμε;

0
48

Γιατί είναι απαραίτητο να πλένουμε τα καινούρια μας ρούχα πριν τα φορέσουμε;

Giati-prepei-na-plenoume-ta-kainourgia-rouxa-ingolden.gr

 

Το καινούργιο μας ρούχο μπορεί να είναι καινούριο στη ντουλάπα μας, όμως δεν είναι καινούριο γενικά. Όσο κι αν θέλουμε να φορέσουμε κάτι καινούργιο σήμερα που βγήκαμε για ψώνια  η απάντηση  είναι ένα μεγάλο και ξεκάθαρο «όχι».

Για ποιο λόγο;

Γιατί μαζί με το “καινούργιο” ρούχο φοράμε και τον ιδρώτα πολλών ακόμα ανθρώπων που το έχουν δοκιμάσει πριν από εμάς.

Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουμε κάποιο δερματικό πρόβλημα.  Υπάρχουν συγκεκριμένες ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν μέσω των υφασμάτων ακόμα και  ψώρα.

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μπορεί να κολλήσουμε ακόμα και ψείρες από κάποιο προηγούμενο πελάτη που δοκίμασε το ρούχο.

Τα χημικά από τα χρώματα μπορεί να μας βλάψουν.Τα περισσότερα χημικά που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο των υφασμάτων, η φορμαλδεΰδη και οι βαφές που χρησιμοποιούνται για τα συνθετικά υφάσματα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν κάποια αλλεργική αντίδραση με συμπτώματα όπως κοκκινίλες, ξηρότητα ή φαγούρα.

 

Άρα: Πλένουμε πάντα τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουμε. Τα πάντα! Παντελόνια, μπλούζες, εσώρουχα, κάλτσες, ακόμα και τα μαγιό. Λίγο πιο ελαστικοί μπορούμε να είμαστε με τις ζακέτες και τα μπουφάν που δεν έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα μας.

 

*** Ακόμη και τα παπούτσια πρέπει να τα καθαρίζουμε εσωτερικά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι, καθώς είναι επίσης γνωστό, ότι τα δοκιμάζουν δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι πριν από εμάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας