Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

0
191

Στην Αττική στη Θέση Γιαλού στα Σπάτα βρίσκεται το Αττικό ζωολογικό πάρκο. Σε μία έκταση 200 στεμμάτων φιλοξενούνται 2.000 ζώα από 400 διαφορετικά είδη. Είναι μια βόλτα στον πλανήτη σε έναν περίπατο!!!

 

 attiko-zoologiko-parko-lion-ingolden.gr

Η επίσκεψή μου στο Αττικό ζωολογικό πάρκο είναι πάντα μια εμπειρία που με ανανεώνει. Καθώς περπατώ ανάμεσα στα ζώα νοιώθω η ηρεμία και η γαλήνη να έρχονται σιγά σιγά μέσα μου. Αισθάνομαι να αφήνω πίσω μου όλες τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής και να περπατάω σε ένα άλλο διαφορετικό, υπέροχο κόσμο! Σιγά – σιγά αρχίζω να γίνομαι ένα με τη φύση και τα ζώα, αρχίζω να τα αισθάνομαι και συνειδητοποιώ ότι και αυτά με αισθάνονται … εντάξει … κάποιες φορές. 🙂 

 

Φιλοξενούνται ζώα από τις πέντε ηπείρους. Στο ορνιθολογικό πάρκο, στον κόσμο των ερπετών, στην αφρικανική σαβάνα, στο τμήμα των αιλουροειδών, στο “Δάσος των μαϊμούδων”, στη γη των τσίτα, στο τμήμα με τους χιμπατζήδες και τους γίμβονες, στην περιοχή της ερήμου μπορούμε να δούμε πολλά από τα αγαπημένα μας ζώα.

 

 attiko-zoologiko-parko-bear-ingolden.gr

“Χαίρομαι πάρα πολύ που είχα εδώ τη δυνατότητα να συναντήσω κάποια από τα ζώα της ελληνικής πανίδας που ποτέ πριν δεν είχα δει όταν βρισκόμουνα στην ύπαιθρο. Με γοήτευσαν ιδιαίτερα οι αρκούδες – όπως αυτές που προστατεύει ο αρκτούρος, οι λύκοι, μα πάνω απ όλα με γοήτευσαν τα δελφίνια που τόσο πολύ ήθελα να συναντήσω στη θάλασσα και ποτέ δεν τα είχα καταφέρει.”

 

Ένα ξεχωριστό τμήμα του πάρκου αποτελεί το Δελφινάριο.

Φιλοξενεί δελφίνια του είδους “ρινοδέλφινο” που είναι όπως αυτά που απαντούνται στις ελληνικές θάλασσες, καθώς και θαλάσσιους λέοντες από την Καλιφόρνια.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια εκπαιδευτική παρουσίαση που κάνουν τα δελφίνια και οι λέοντες μαζί με τους εκπαιδευτές τους, δεν μπορούν όμως να κολυμπήσουν μαζί τους, ούτε επιτρέπεται να τα χαϊδεύουν.

 

attiko-zoologiko-parko-delfinia-ingolden.gr

“Πάντα ήθελα να δω δελφίνια από κοντά. Όταν μπήκα στο δελφινάριο και τα είδα να κολυμπάνε μου ήρθανε στο νου εικόνες από ταινίες, αλλά ακόμα ένοιωσα κάτι πρωτόγνωρο… Δεν ήταν ένα συναίσθημα πολύ έντονο, αλλά ήταν κάτι πολύ προσωπικό, κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ: Ένοιωσα μια αγάπη να με δένει με τα δελφίνια. Κάποια από αυτά έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που μπαίνανε στο χώρο! Ένα δελφίνι βγήκε έξω από το νερό και μας χαιρέτησε με τον χαρακτηριστικό ήχο με τον οποίο επικοινωνούν τα όμορφα αυτά θηλαστικά”

 

Μερικά από τα ζώα που μπορούμε να δούμε είναι λιοντάρια, τίγρεις καθώς και λευκή τίγρη, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, διάφορα είδη φιδιών μεταξύ των οποίων ανακόντα και πύθωνα, κροκόδειλο, αλιγάτορα, ρινόκερους, τσίτα, αετούς, γύπες και άλλα αρπαχτικά πουλιά, ζώα της φάρμας, φλαμίνγκο, διάφορα είδη πιθήκων όπως οι καπουτσίνοι, πολλά είδη πουλιών με εντυπωσιακά χρώματα από όλες τις ηπείρους, ελάφια. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα 400 είδη.

 

Καθώς περπατώ και παρατηρώ τα ζώα χαίρομαι τόσο πολύ να μαθαίνω πληροφορίες για αυτά: Που ζούνε, με τι τρέφονται κλπ… Δυστυχώς σε κάποια ζώα βλέπω πως το είδος τους απειλείται κυρίως εξ αιτίας του κυνηγιού από τους ανθρώπους, και της καταστροφής του περιβάλλοντος τους. Εύχομαι ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουμε πόσο ανάγκη έχουμε τη φύση και τα ζώα και θα θελήσουμε να ζήσουμε περισσότερο αρμονικά μαζί τους.”

 

Ίσως το πιο πολυσύχναστο μέρος του πάρκου μετά το Δελφινάριο είναι το “Δάσος των μαιμούδων”. Στο μέρος αυτό οι άνθρωποι βρίσκονται μαζί με τα ζώα που είναι υποπίθηκοι και ονομάζονται “Λεμούριοι”.

 

 attiko-zoologiko-parko-monkey-tiger-ingolden.gr

“Ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρεις να έρθουν τα μαμουδάκια πάνω σου είναι να μην τα κυνηγάς. Όσο περισσότερο επιδιώκεις να τα χαϊδέψεις ή να τα πιάσεις τόσο αυτά θα απομακρύνονται. Καλύτερα να καθίσεις κάπου διακριτικά και ήσυχα χωρίς να ασχολείσαι μαζί τους και να τα αφήσεις να έρθουν εκείνα σιγά σιγά προς το μέρος σου. Αργά η γρήγορα θα έρθουν!!”

 

Πολλές φορές μπορεί να νοιώθουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από μια πραγματικότητα που φαίνεται να μας πιέζει και να μας αγχώνει…. Γιατί να μην τολμήσουμε να βυθιστούμε σε έναν άλλο κόσμο… υπέροχο!!! Να έρθουμε κοντά στη φύση… αλλά και στον εαυτό μας!

 

*Περισσότερες πληροφορίες για το Αττικό Ζωολογικό πάρκο μπορoύμε να βρούμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.atticapark.com

Τηλέφωνο: 2106634724. Διεύθυνση : Θέση Γιαλού, Σπάτα 19004

(κείμενο: Σ. Γλάρος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας