Αποξηραμένες μπανάνες, πως τις φτιάχνουμε

0
22940

 

Αποτελούν ένα ιδιαίτερα υγιεινό σνακ, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνες.

Ικανοποιούν την επιθυμία μας για κάτι γλυκό χωρίς να μας επιβαρύνουν με λιπαρά. Η διαδικασία είναι απλή, ωστόσο είναι χρονοβόρα, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος προκειμένου να αποξηρανθούν.

Αξίζει όμως τον κόπο γιατί είναι φτιαγμένες με αγνό τρόπο.

apoxeiramenes-mpananes-pos-tis-ftiaxnoume-ingolden.gr
Υλικά:

1 κιλό μπανάνες

Εκτέλεση:

– Επιλέγουμε ώριμες μπανάνες – χωρίς όμως μαύρες κηλίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες 3 εκατοστών. Τις βουτάμε σε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

– Στρώνουμε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετούμε πάνω τις ροδέλες. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα. 

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60° C, βάζουμε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί ή τη σχάρα.

Τις αφήνουμε 5-6 ώρες. Τις αποσύρουμε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει.

– Μόλις κρυώσουν, τις βάζουμε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος. 

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με φυτικές ίνες.

Η αποξηραμένη μπανάνα έχει το περισσότερο μαγνήσιο σε σχέση με τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας