Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες από τα χεράκια μας!

0
1248

Από τα ομορφότερα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για το γιορτινό στολισμό του σπιτιού ή για να τις προσφέρουμε ως χριστουγεννιάτικο δώρο είναι οι διακοσμητικές χιονόμπαλες.

Φέτος θα προσπαθήσουμε να τις φτιάξουμε μόνοι μας, με πολύ απλά και οικονομικά υλικά. Δεν θα υστερούν σε τίποτα αισθητικά, θα είναι πολύ πιο πρωτότυπες και με την επιπρόσθετη αξία που έχει κάθε χειροποίητη κατασκευή.

Για να δημιουργήσουμε την διακοσμητική χιονόμπαλα μας, θα χρειαστούμε:

Γυάλινα βάζα με καπάκι

– Ένα πιστόλι σιλικόνης ή μια δυνατή κόλλα με αντοχή στο νερό.

Μερικές φιγούρες από πλαστικό, ξύλο ή κεραμικό που θα προμηθευτούμε από καταστήματα μοντελισμού ή στα είδη με Χριστουγεννιάτικα. Αν οι φιγούρες δεν είναι βαμμένες θα χρειαστεί να τις βάψουμε με ανεξίτηλα χρώματα.

– Χρυσόσκονη – γκλίτερ- και συνθετικό ψεύτικο χιόνι από τα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη

– Γλυκερίνη από το φαρμακείο.

Αποσταγμένο νερό

 

Διαδικασία

– Βγάζουμε το καπάκι από το βάζο, το αναποδογυρίζουμε και κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης ή την κόλλα μας τα διακοσμητικά της επιλογής μας στο μέσα μέρος. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί εντελώς η κόλλα κι αν δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο ισχυρή είναι, περιμένουμε αρκετές ώρες πριν προχωρήσουμε στην υπόλοιπη διαδικασία.

– Ρίχνουμε στο βάζο την χρυσόσκονη και το συνθετικό χιόνι και γεμίζουμε, σχεδόν έως την κορυφή, με το αποσταγμένο νερό και τη γλυκερίνη σε αναλογία 4/1. Τέσσερα μέρη νερού, ένα γλυκερίνη.
Η ποσότητα της χρυσόσκονης και χιονιού είναι ανάλογη του μεγέθους του βάζου που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά με το μάτι θα δούμε πόσο περίπου χρειάζεται.

– Στη συνέχεια, τοποθετούμε  μια μικρή ποσότητα κόλλας στο σημείο που το καπάκι εφάπτεται και κλείνει το βάζο. κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο. Θαυμάζουμε την πρώτη χιονόμπαλα μας!

 

Μικρά μυστικά..

– Πριν ξεκινήσουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε τέλεια τα βάζα και σε όλη την διάρκεια της κατασκευής φροντίζουμε να μην αφήνουμε υπολείμματα κόλλας στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού.

Η χρήση αποσταγμένου νερού, εξασφαλίζει την ίδια διαυγή εμφάνιση της χιονόμπαλας όσο χρόνος κι αν περάσει από την κατασκευή της. Αν χρησιμοποιήσουμε νερό βρύσης σε λίγο διάστημα τα άλατα θα καθίσουν πάνω στην επιφάνεια του βάζου και θα το θολώσουν.

– Μεγάλης σημασίας είναι και η ποιότητα του ψεύτικου χιονιού. Για να κάθεται στον πάτο του βάζου θα πρέπει έχει το απαραίτητο βάρος.  Αναζητούμε το παλιό κλασσικό συνθετικό χιόνι ή χρησιμοποιούμε άσπρη σκόνη γκλίτερ.

– Τα καπάκια από τα βάζα μπορούμε να τα βάψουμε χρυσαφί, ασημί ή σε όποια απόχρωση θέλουμε, όπως και να τα διακοσμήσουμε στο τέλος της κατασκευής με κορδέλα ή σκοινί.

– Και το εσωτερικό της μπάλας μπορεί να αποκτήσει περισσότερο χρώμα, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε διάφορες αποχρώσεις γκλίτερ.

Μπορούμε να φτιάξουμε και  χιονόμπαλες χωρίς νερό. Θα τις κάνουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας ως “καπάκι” ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι.
Σε αυτού του τύπου τις κατασκευές, θα κολλήσουμε τα διακοσμητικά είτε στο καπάκι του βάζου είτε στο χαρτόνι και θα γεμίσουμε μέχρι ένα σημείο με συνθετικό χιόνι.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας