Χαλβάς σιμιγδαλένιος, συνταγή της γιαγιάς μου!

0
27

Η σπεσιαλιτέ της αδυναμίας μου, της γιαγιάς μου της Κρυσταλλίας!

Είναι ο ωραιότερος σιμιγδαλένιος χαλβάς που έχω φάει! Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις «αγαπημένες συνταγές».  Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι καβουρδίζει αρκετά το σιμιγδάλι!

Εντάξει, εγώ το παρακάνω!!

 

XALVAS-giagia-simigdali-pagwto-recipe-sweet-crystallia-diary-crystal-mumchkin-ingolden.gr

 

Τι θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες (500 γρ.) σιμιγδάλι χοντρό
  • 2,5 κούπες (375 γρ.) ζάχαρη
  • 3,5 κούπες (875 γρ.) νερό
  • 1 κούπα (250γρ.) λάδι
  • 1 μεγάλο ξύλο κανέλας
  • Τη φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα αμύγδαλα (καθαρισμένα και κομμένα στα 4 )
  • Λίγες σταφίδες (προεραιτικά- η γιαγιά μου δεν τις βάζει και με κοροϊδεύει! )
  • Λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα

 

Πώς τον φτιάχνουμε:

Για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα  του λεμονιού. Μόλις πάρει μία βράση κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απ’τη φωτιά.

Για το σιμιγδάλι:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι (σε δυνατή φωτιά) και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει.

2. Λίγο πριν ξανθίσει το σιμιγδάλι (ή πάρει το χρώμα που επιθυμούμε) προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Προσέχουμε να μη μας κολλήσει και ανακατεύουμε.

3. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το νερό. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τις σταφίδες το κάνουμε σ’αυτό το στάδιο. Το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει και αφού κρυώσει λιγάκι το βάζουμε σε φόρμα.

 

XALVAS-giagia-simigdali-pagwto-recipe-sweet-crystallia-diary-crystal-mumchkin-ingolden.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

• Πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια τον χαλβά όσο τον καβουρδίζουμε, αλλά και όταν ρίχνουμε το σιρόπι για να μην «αρπάξει».

• Επίσης, όταν ρίξουμε το σιρόπι, θέλει προσοχή διότι κοχλάζει και υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί επάνω μας και να καούμε !

Μπορούμε να τον σερβίρουμε με παγωτό!

Δεν μας λιγώνει και πιστέψτε με είναι πεντανόστιμος!

Καλή σας όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας