“Φαρμακείο” της φύσης για παιδιά

0
78

pharakeio-tis-fisis-gia-paidia-beautiful-flower-lavender-life-ingolden.grΑν ανήκουμε σε αυτούς που προτιμούν τις φυσικές μεθόδους ως πρώτη βοήθεια για τα παιδιά, να μια λίστα με τα απαραίτητα που θα πρέπει να περιλαμβάνει το φυσικό φαρμακείο:


 

– Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Για καψίματα, κοψίματα, πληγές, τσιμπήματα και ηρεμιστικό.  Χρησιμοποιείται αδιάλυτο – το μοναδικό αιθέριο που μπαίνει κατευθείαν στο δέρμα χωρίς να το καίει- για καλύτερα αποτελέσματα για ηλικίες πάνω από 2 χρονών. Κάτω από 2 χρονών θέλει μεγάλη αραίωση.

 Υδροδιάλυμα λεβάντας για απολύμανση πληγής:

Ανθόνερα ή Υδροδιαλύματα: Τα νερά βοτάνων γνωστά ως ανθόνερα, υδροδιαλύματα ή υδρολύματα είναι προϊόντα απόσταξης βοτάνων, όπου μαζί με το αιθέριο έλαιο εξάγεται και το νερό του φυτού. Τα υδροδιαλύματα είναι σαν τα αιθέρια έλαια, έχουν παρόμοιες ιδιότητες αλλά είναι λιγότερο συμπυκνωμένα. Είναι 20 με 30 φορές συμπυκνωμένα σε δύναμη από το απλό βότανο για αυτό και πρέπει πάντα να αραιώνονται αρκετά πριν από εσωτερική λήψη.

 

– Κηραλοιφή βάλσαμου ή καλέντουλας: Για έγκαυμα και δερματικά προβλήματα.

– Κηραλοιφή για κρυολόγημα: Χρησιμοποιείται μαζί με το κατάλληλο αιθέριο έλαιο για μασάζ στο στήθος και στη πλάτη.

– Βαλσαμόλαδο:  Για κοψίματα και εγκαύματα.

– Σκελίδα σκόρδου:  Για ισχυρά τσιμπήματα σφήκας, μέλισσας, σκούρου και άλλα, απορροφάει το δηλητήριο πολύ γρήγορα.

– Βάμμα πρόπολης: Ισχυρή αντιβίωση κατά του κρυολογήματος για παιδιά, αλλά και για μεγάλους, αρκεί να μην υπάρχει αλλεργία στα μελισσοκομικά προϊόντα.

http://ingolden.gr/in/wp-content/uploads/2015/01/flowers-jam-lavender-letter-farmakeio-fysi-ingolden.gr-paidia.jpg* Σε παιδιά άνω των 2 χρονών: 5 σταγόνες ανακατεμένες με ένα ποτήρι νερό και λίγο μέλι, τρεις φορές την ημέρα.
* Σε παιδιά άνω των 3 χρονών: 8 σταγόνες ανακατεμένες με ένα ποτήρι νερό και λίγο μέλι, τρεις φορές την ημέρα.

– Τραυμαπλάστ

– Τσιμπιδάκι

– Γάζα 

 

* Αντιμετώπισή τραύματος  ή χτυπήματος:

Πλένουμε τη πληγή με υδροδιάλυμα λεβάντας για να απομακρύνει τυχόν χώματα, βρωμιές και να απολυμάνει τη πληγή. Έπειτα βάζουμε λίγο βαλσαμόλαδο, γύρω-γύρω όχι κατευθείαν πάνω στη πληγή. Και μετά μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας απευθείας πάνω στην πληγή, για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να γίνει καλύτερη απολύμανση.  Αν είναι μεγάλη η πληγή την κλείνουμε με ένα τραυμαπλάστ.

* Συγκάματα δέρματος μωρού:

– Κηραλοιφή Καλέντουλας ή Βάλσαμου: Χρησιμοποιούμε πάντα στην αλλαγή της πάνας για να μη υπάρξουν ερεθισμοί.
– Κηραλοιφή με λεβάντα: Χρησιμοποιούμε στην αλλαγή της πάνας όταν υπάρχουν ερεθισμοί.

* Τσιμπήματα Εντόμων:
– Αιθέριο έλαιο λεβάντας: κατευθείαν πάνω στο δέρμα 1 σταγόνα, για παιδιά άνω των 3 χρονών.
– Σκόρδο χαραγμένο και κομμένο στη μέση: το βάζουμε πάνω στο τσίμπημα με λίγο αλάτι και αυτό «τραβάει» το δηλητήριο μέσα σε μισή ώρα σε τσιμπήματα μέλισσας, σφήκας, κα.
· Βαλσαμόλαδο

 

* Τα φυσικά φάρμακα δεν αντιακαθιστούν την πολύτιμη βοήθεια της ιατρικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας