Φίλτρα καφέ, οι διαφορετικές χρήσεις..

0
263

Ακόμα κι αν δεν πίνουμε καφέ, ίσως να θέλουμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πάρουμε ένα πακέτο φίλτρα την επόμενη φορά που θα πάμε για ψώνια. Είναι εξαιρετικά οικονομικά και υπάρχουν τόσες πολλές χρήσεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον καφέ!

filtro-kafe-xrhsima-mystika3-ingolden.gr

Καθαρά τζάμια 

Αν έχουμε ξεμείνει από ένα μαλακό πανί ή εφημερίδα και θέλουμε να καθαρίσουμε τα τζάμια ή ένα γυάλινο τραπέζι που έχει γεμίσει δαχτυλιές, παίρνουμε ένα φίλτρο γαλλικού καφέ και κάνουμε τη δουλειά μας. Ακριβώς επειδή δεν έχουν χνούδι, τα φίλτρα καφέ είναι ιδανικά και για να καθαρίσουμε καθρέφτες ή τζάμια.

Ηλεκτρονικές οθόνες

Καθαρίζουμε τις ηλεκτρονικές οθόνες με ένα φίλτρο αντί με χαρτοπετσέτα που μπορεί να τις γδάρει.

Σερβίτσια και ευαίσθητα αξεσουάρ 

Τοποθετούμε τα φίλτρα καφέ ανάμεσα στα πορσελάνινα πιάτα αποτρέποντας τα ραγίσματα.

Αυτοσχέδιο καπάκι

Αν θέλουμε να ζεστάνουμε κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πιτσιλίσουμε, απλά αναποδογυρίζουμε ένα φίλτρο καφέ και το χρησιμοποιούμε ως καπάκι.

Ζύγισμα βρεγμένων τροφίμων

Για να ζυγίσουμε τα κομμένα βρεγμένα τρόφιμα χωρίς να στάζουν, τα τοποθετούμε σε ένα φίλτρο και έπειτα στη ζυγαριά.

Στράγγισμα χυμών

Χρησιμοποιούμε για να σουρώσουμε φρεσκοστυμμένους χυμούς λεμόνι ή πορτοκάλι. Ακόμα και ένα μπουκάλι κρασί, αν έχουν πέσει μέσα κομμάτια φελλού.

Σουρωτήρι τσαγιού

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα τσάι και δε βρίσκουμε το σουρωτήρι, ρίχνουμε τα φύλλα τσαγιού σε ένα φίλτρο και το δένουμε με σπάγκο.

Διατήρηση τραγανών λαχανικών

Διατηρούμε το σέλερι τραγανό αποθηκεύοντας το στο ψυγείο μέσα σε ένα φίλτρο καφέ, το οποίο είναι πολύ πιο απορροφητικό από το χαρτί κουζίνας και θα αφαιρεί καλύτερα την υγρασία από τα λαχανικά.

filtro-kafe-oi-diaforetikes-xrhseis-ingolden.grΜπουκέτο λαχανικών

Το χρησιμοποιούμε την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε σούπα ή στιφάδο. Απλά ρίχνουμε τα βότανα που θέλουμε στο φίλτρο και δένουμε με σπάγκο πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα.

 Λάδωμα ταψιού 

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βουτυρώσουμε ή να λαδώσουμε ένα ταψί ή μία φόρμα, χρησιμοποιούμε ένα φίλτρο αντί για πινέλο ή χαρτί κουζίνας. Το απλώνει καλύτερα, χωρίς να κρατάει υπολείμματα.

Λαδερά φαγητά

Βάζουμε κάτω από το μπέικον, πατάτες, τηγανητό κοτόπουλο κλπ για να απορροφούν την περίσσεια λίπους.

Φόρμες cupcake

Αντί για χάρτινες θήκες για cupcake, στρώνουμε το φίλτρο του καφέ στη σιδερένια φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη μας.

Θήκη για παγωτό

Δημιουργούμε μια θήκη για το παγωτό χωνάκι για να μην λερωθούμε.

Τοστ

Τοποθετούμε ένα φίλτρο καφέ μέσα στο σακουλάκι με το τοστ. Θα απορροφήσει την υγρασία και το ψωμί δεν θα μαλακώσει.

Ανακυκλώσιμα μπολ για πάρτι

Τα φίλτρα του καφέ γίνονται άριστα μπολ για σνακ στο πάρτι. Βάζουμε ποπ κορν, πατατάκια ή γαριδάκια.

Αιμοστατικό

Τα φίλτρα μπορούν να λειτουργήσουν και σαν αιμοστατικό. Αν κοπούμε με το ξυραφάκι, πιέζουμε ένα κομμάτι φίλτρου επάνω στην πληγή και το αίμα θα σταματήσει πολύ πιο γρήγορα.

Γρήγορη αποτρίχωση 

Είμαστε έτοιμη να κάνουμε κερί στα πόδια και διαπιστώνουμε ότι έχουμε ξεμείνει από ταινίες; Κόβουμε ένα φίλτρο σε μικρές λωρίδες και λύθηκε το πρόβλημα.

filtro-kafe-oi-diaforetikes-xrhseis2-ingolden.gr

Ξέβαμμα νυχιών

Αν θέλουμε να ξεβάψουμε τα νύχια μας και έχουμε ξεμείνει από βαμβάκι, μία γρήγορη λύση είναι το φίλτρο καφέ. Είναι αρκετά απορροφητικό για να κρατάει το ασετόν αλλά και μαλακό ώστε να αφαιρεί το χρώμα από τα νύχια μας.

Κομπρέσα για τα μάτια

Μουλιάζουμε τα φίλτρα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού ή σκέτο παγωμένο νερό. Τα διπλώνουμε και τα χρησιμοποιούμε ως κρύα κομπρέσα για τα πρησμένα μάτια.

Γυάλισμα παπουτσιών

Τα φίλτρα καφέ είναι τέλεια για γυάλισμα δερμάτινων παπουτσιών επειδή δεν έχουν χνούδι και δεν αφήνουν αντιαισθητικά σημάδια στο δέρμα. Προσθέτουμε μικρή ποσότητα γυαλιστικού παπουτσιών σε ένα φίλτρο και το χρησιμοποιούμε ως applicator.

Αποσμητικό

Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα αποσμητικά βάζοντας μία κουταλιά μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ στο πάτο κάθε φίλτρου, κλείνουμε με σπάγκο και τοποθετούμε μέσα στα παπούτσια, στην τσάντα γυμναστηρίου, ντουλάπα, ψυγείο ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να υπάρχουν όχι και τόσο ευχάριστες οσμές. Θα απορροφήσουν όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Αρωματικό για συρτάρια

Γεμίζουμε ένα φίλτρο με λεβάντα και αρωματίζουμε τα συρτάρια μας.

Αποσμητικό ρούχων 

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο σε μερικά φίλτρα και τα προσθέτουμε στο στεγνωτήριο ενώ στεγνώνουν τα ρούχα μας.

Φύτεμα γλαστρών

Πριν βάλουμε το φυτό στη γλάστρα, τοποθετούμε ένα φίλτρο που θα απορροφά την επιπλέον υγρασία. Επίσης, όταν μεταφέρουμε ένα φυτό σε γλάστρα, τοποθετούμε ένα φίλτρο στον πάτο της νέα γλάστρας προκειμένου να μη γεμίσει το πάτωμα με χώματα.

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Βεατρίκη Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας