Τσάντες, ιδέες αποθήκευσης

0
6757

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε πολλές τσάντες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πως θα τις αποθηκεύσουμε και θα τις οργανώσουμε. Μια καλή ιδέα είναι να κάνουμε ειδικό μέρος αποθήκευσης για αυτές. Έτσι θα τις βρίσκουμε πιο εύκολα, θα τις διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για μεγάλο διάστημα, θα τις χρησιμοποιούμε όλες και δε θα τις ξεχνάμε στη ντουλάπα.  

Ορίστε λοιπόν μερικές ιδέες που θα μας βοηθήσουν να τις βρίσκουμε πολύ πιο εύκολα.

Πως ξεκινάμε

Πριν τις αποθηκεύσουμε, τις καθαρίζουμε με ένα στεγνό πανάκι. Μαζεύουμε τις τσάντες εκτός εποχής – το χειμώνα τις καλοκαιρινές και αντίστοιχα- και τις τοποθετούμε μέσα σε μία βαλίτσα ή κούτα, έτσι ώστε να τις αποθηκεύσουμε στο πατάρι ή στην αποθήκη. Προσέχουμε να μην τις στριμώξουμε, γιατί θα χάσουν τη φόρμα τους. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με παλιές πετσέτες και να τις τυλίξουμε σε παλιά σεντόνια ή παλιές μαξιλαροθήκες. Βάζουμε μέσα στην κούτα και ένα αρωματικό σακουλάκι λεβάντας.

Πως θα τις οργανώσουμε

Yφασμάτινες θήκες αποθήκευσης

Οι υφασμάτινες θήκες αποθήκευσης που τοποθετούνται μέσα στη ντουλάπα είναι μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση. 

tsantes-idees-apothhkeyshs-ingolden.gr

Χάρτινα ή πλαστικά κουτιά

Τις τσάντες που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, τις τακτοποιούμε σε κουτιά και θήκες. Χάρτινα ή πλαστικά κουτιά και υφασμάτινες θήκες αποθήκευσης, που μπορούμε να βρούμε σε πολλά καταστήματα.

Διατηρούν τις τσάντες μας καθαρές και μπορούν να τοποθετηθούν είτε μέσα στη ντουλάπα, είτε πάνω σε ράφια, είτε κάτω από το κρεβάτι. Αν έχουμε χώρο δεν χρειάζεται να τα κρύβουμε. Βάζουμε το ένα κουτί πάνω στο άλλο και δημιουργούμε ένα χάρτινο αυτοσχέδιο κομοδίνο.

tsantes-idees-apothhkeyshs5-ingolden.gr

tsantes-idees-apothhkeyshs6-ingolden.gr

Ράφια, γατζάκια και πολύχρωμα πόμολα

Τις τσάντες που χρησιμοποιούμε συχνά, τις κρεμάμε σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Σίγουρα κάποιοι τοίχοι είναι άδειοι. Τους εκμεταλλευόμαστε, βάζοντας ράφια, γαντζάκια ή πολύχρωμα πόμολα αφιερωμένα εξαιρετικά στις τσάντες μας. Αν βάψουμε και άλλο χρώμα αυτό το κομμάτι του τοίχου, θα είναι μια πολύ όμορφη πινελιά διακόσμησης.

tsantes-idees-apothhkeyshs7-ingolden.gr

tsantes-idees-apothhkeyshs11-ingolden.gr

Σε κρεμάστρα ή καλόγερο

Μπορούμε να τις κρεμάσουμε σε κρεμάστρα πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου μας ή σε έναν καλόγερο.

tsantes-idees-apothhkeyshs12-ingolden.gr

tsantes-idees-apothhkeyshs8-ingolden.gr

Στη ντουλάπα

Μία καλή ιδέα, αν έχουμε λίγο χώρο στη ντουλάπα μας, είναι να τις περάσουμε σε κρεμαστάρια όπως αυτά που έχουν οι κουρτίνες μπάνιου ή σε γάντζους σε σχήμα S και να τις κρεμάσουμε ψηλά, στον σωλήνα της ντουλάπας.

tsantes-idees-apothhkeyshs14-ingolden.gr

tsantes-idees-apothhkeyshs2-ingolden.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας