Τραχανάς σούπα!

0
4

Ο τραχανάς είναι από τα λίγα φαγητά που μπορούν να φαγωθούν όλες τις στιγμές της ημέρας. Με μπόλικο τυρί φέτα και ψωμάκι ή κρουτόν, τρώγεται για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

traxanas-ingolden.gr

 

 Υλικά:

• 5 κούπες νερό
• 6 κ.σ. τραχανάς γλυκός
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 φέτες τυρί φέτα
• ελάχιστο αλάτι
• 1/4 κ.σ. πιπέρι

 

Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το λάδι να βράσουν. Όσο είναι ακόμη κρύα, ρίχνουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
2. Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
3. Βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμος!
4. Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα και με  ψωμί η κρουτόνς.[/vc_message]

 

Για σπιτικά κρουτόνς:

Χρησιμοποιούμε μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο κόβουμε σε κυβάκια, απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας