Το InGolden προτείνει | «Ιστορία Δυο Πόλεων» στο Θέατρο Αργώ

0
6

istories-dio-poleon-ingolden.gr7

Μια ιστορία για τον έρωτα, την αξιοπρέπεια, την αδικία και την κοινωνική διάκριση. Και όλα αυτά µε φόντο τη μεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ και άλλαξε την ιστορία.

Το κλασικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευασμένο για θεατρική σκηνή.

Ήταν το σωτήριο έτος 1775, το Λονδίνο και το Παρίσι βρίσκονταν στις αντίθετες άκρες του φάσµατος: Το Λονδίνο ευημερούσε και ήταν το καταφύγιο για πολλούς. Στο Παρίσι η πείνα και η φτώχεια ήταν παντού, στα σπίτια, στους δρόµους και στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Η καταπίεση και η τροµοκρατία που ασκούσε η Αριστοκρατία, είχε λυγίσει το λαό. Ένα από τα θύµατά της και ο Αλεξάντερ Μανέτ, κάποτε περίφηµος γιατρός αλλά µετά από τον άδικο και µμυστήριο εγκλεισμό του στη Βαστίλλη, το µόνο που έχει αποµείνει ήταν η σκιά του εαυτού του. Αφού “επιστρέφει” στη ζωή είκοσι χρόνια αργότερα, ξανασυναντιέται µε την κόρη του, η οποία βρίσκεται ανάµεσα σε δύο φαινοµενικά αντίθετους άντρες: Ο ένας χωρίς σκοπό και αιτία στη ζωή, μια χαμένη υπόθεση, ενώ ο άλλος αξιοπρεπής και τίµιος, αλλά µε παρελθόν που κανείς τους δε γνωρίζει. Σύντομα µα όλοι τους θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια υπόθεση που ξεπερνά την ίδια τους την ύπαρξη, θα γίνουν τα θύµατα της εποχής τους και θα ανακαλύψουν ότι οι μοίρες τους ήταν από καιρό ενωμένες!

Από 9 Μαΐου στο Θέατρο Αργώ

«Ιστορία Δυο Πόλεων» στο Θέατρο Αργώ

«Ιστορία Δύο Πόλεων» του Τσαρλς Ντίκενς

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μάκης Κατσούλης
Σκηνικά-Κοστούµια: Αγγελική Πουλή, Μάνια Βορεάκου
Φωτισµοί: Σεµίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Σεπέτη
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Αθανασόπουλος, Δηµήτρης Βεκιάρης, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιώργος Γιαννίµπας, Πέτρος Γούτης, Παναγιώτης Καρµάτης, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Ιωάννα Παυλίδου, Αγγελική Σεπέτη, Μαρκέλλα Στάµου

 

Χορηγός Επικοινωνίας:

ingolden_logo1

Info

Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο – Στάση Μετρό: Μεταξουργείο)

Τηλ/Fax: 210 5201684

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό), 5€ (ανέργων)

Διάρκεια: 140’ (με διάλειμμα)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας