Σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με καρύδια

Υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με μήλο και καρύδι! Ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και έχουν λίγα και απλά υλικά!

troufakia-bromhs-me-mhlo-ingolden-gr

Υλικά για 13 τρουφάκια:

– 1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

– 3/4 φλ. καρύδια και λίγο ακόμη για επικάλυψη

– 1 μεγάλο μήλο – 180 γρ.

– 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί

– 1 κουτ. σούπας. σιρόπι αγαύης

– 1 κουτ. γλυκού κανέλα

– 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

– Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις νιφάδες και τα καρύδια. Τα αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.

-Πολτοποιούμε και το μήλο και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

– Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης. Κατόπιν, χύνουμε τη σοκολάτα στο μπολ κ ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

– Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει. Κατόπιν, πλάθουμε σε τρουφάκια και τα ρολάρουμε σε τριμμένο καρύδι.

– Τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά:

– Η ζύμη σφίγγει στο ψυγείο. Προσθέτουμε αλεσμένη βρώμη, αν δεν είναι αρκετά σφιχτή.

– Επίσης, αν τα θέλουμε πιο γλυκά, προσθέτουμε και άλλο σιρόπι.

 

Πηγή: theveggiesisters.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *