Πασχαλινό Bazaar των ” Φίλων του ΜΚΙΕ”

0
3

Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το Πασχαλινό bazaar όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Αναμεταδίδουμε το δελτίο τύπου τους.

Δελτίο Τύπου 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΚΙΕ»

bazaar

 

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το Πασχαλινό bazaar στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης), όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.

Αυτή η δράση των «Φίλων του Μ.Κ.Ι.Ε.» είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο bazaar: είναι μια πολύπλευρη εορταστική προσπάθεια, που σκοπεύει να φέρει πιο κοντά εθελοντές και φίλους του Ιατρείου, να δώσει στιγμές χαράς σε όσους συμμετάσχουν, αλλά και να ενισχύσει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Όμως οι «Φίλοι» επιδιώκουν και κάτι ακόμα: να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη με την ισότιμη και έμπρακτη συμμετοχή ασθενών του ΜΚΙΕ στην οργάνωση και λειτουργία του bazaar, γιατί ο αγώνας για τη Δημόσια Υγεία είναι κοινός και μας ενώνει όλους.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το Ιατρείο μας δε δέχεται χρηματικές δωρεές. Εμείς λοιπόν, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», μια ομάδα εθελοντών και υποστηρικτών του, αποβλέπουμε στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΜΚΙΕ με τα έσοδα του bazaar, που δε θα μπορούσαν αλλιώς να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα, επιδιώκουμε με την έκκληση που κάνουμε, να καλύψουμε μέρος των τεράστιων αναγκών σε παιδικά γάλατα, παιδικές τροφές και πάνες.

Την Κυριακή 10 Απριλίου, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το Πασχαλινό τους bazaar, όπου θα διαθέσουν λαμπάδες, γλυκίσματα και λιχουδιές, καθώς και πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα με μεράκι από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ. Οι επισκέπτες του bazaar θα βρουν ακόμα βιβλία, δώρα και πολλά μικροαντικείμενα, πραγματικές ευκαιρίες. Κι ακόμα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα διάλειμμα για να πιουν ένα καφέ στο κυλικείο και να δοκιμάσουν τους σπιτικούς μεζέδες, που έφτιαξαν και προσφέρουν εθελοντές και φίλοι του ΜΚΙΕ.

Από τη γιορτή μας δε θα μπορούσε να λείπει η Πασχαλινή Παιδική Γιορτή, που όπως κάθε φορά ετοιμάζουν με αγάπη έμπειροι Παιδαγωγοί, «Φίλοι του ΜΚΙΕ». Σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου τα παιδιά θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν διάφορες κατασκευές με την επίβλεψη ειδικευμένων Παιδαγωγών στα διάφορα εργαστήρια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα «ξεδώσουν» με παιχνίδια και παράσταση Καραγκιόζη αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Εννοείται ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι, όπως πάντα, δωρεάν και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους, εκτός από την καλή τους διάθεση, γάλατα, παιδικές τροφές αλλά και πάνες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των 350 παιδιών-ασθενών του Ιατρείου μας. Είναι κι αυτό μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης!

«Οι Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.)»

blog: http://filoi-tou-mkie.blogspot.com

e-mail: filoi.tou.mkie@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας