Παγωτό χαλβάς με ταχίνι

0
1

Γλυκιά γεύση, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα θα μας γεμίσουν ενέργεια!

pagvto-xalvas-me-taxini-ingolden-gr

Υλικά:

– 1 κουτί φυτική σαντιγί

– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

– 1 κουτί ταχίνι

– 2 κουτιά φρέσκο γάλα

– 1 κ.σούπας μέλι θυμαρίσιο

– 1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

– Χρησιμοποιούμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα για αυτή τη συνταγή. Αραδιάζουμε την αμυγδαλόψιχα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

– Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄- 6΄. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι, πάντα ανακατεύοντας και τέλος, στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.

– Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

– Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄. Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.

 

Πηγή: www.argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας