Μωσαϊκό με κράνμπερις

Το αγαπημένο μας γλυκό με κράνμπερις, φουντούκια και καρύδια!

mvsaiko-me-kranmperis-ingolden.gr

Υλικά:

– 250γρ. μαργαρίνη

– 8 κ.σούπας κακάο

– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα – 250ml

– 500 γρ. μπισκότα πτι μπερ

– 5 κ. σούπας κονιάκ

– 150 γρ. φουντούκια χοντοκομμένα

– 100 γρ κράνμπερις

– 100 γρ καρύδια χοντροκομμένα

– 100 γρ γλυκό πορτοκάλι χωρίς σιρόπι, κομμένο σε κομματάκια (προαιρετικά)

– 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

– Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.

– Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε ώστε να ενοποιηθεί και να ζεσταθεί το μείγμα.

– Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, τα κράνμπερις, τα φουντούκια και τα καρύδια.

– Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Αμέσως μετά ρίχνουμε το γλυκό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

– Μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις λαδόκολλες που έχουμε απλώσει στον πάγκο. Κλείνουμε κάθε λαδόκολλα και πλάθουμε σε μπαστούνια.

– Ανοίγουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ξανακλείνουμε και τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα καλύτερα.

– Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσουν.  

 

Συνταγή: Νανά Γκαμπούρα

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *