Μπισκότα με βρώμη

0
187

 

Τα πιο υγιεινά και πρωτεϊνικά μπισκότα με βρώμη!

Χωρίς καθόλου βούτυρο, ζάχαρη και γλουτένη. 

mpistota-me-vrvmh-ingolden-gr

Υλικά:

– 100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

– 120 γρ. μέλι

– 1 πρέζα αλάτι

– 120 γρ. βρώμη

– 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο

– 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη

– 1 κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα- προαιρετικά

φράουλες

γάλα αμυγδάλου

– βατόμουρα ή μύρτιλλα

Εκτέλεση:

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα

– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.

– Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.

– Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.

– Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

– Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας. Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

– Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

– Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε με γάλα αμυγδάλου, φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλλα.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας