Μηλόπιτα

0
2

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και χιλιάδες φορές πετυχημένη!! Είναι πολύ ελαφριά και πεντανόστιμη! Το μυστικό που την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες μηλόπιτες είναι η πλούσια γέμιση και η ζύμη με ελαιόλαδο.

mhlopita-ingolden.gr

 

Υλικά:

 1 φλ. ελαιόλαδο

 1 φλ. μαύρη ζάχαρη

–  4 αυγά

–  1 κουτ. σούπας κανελογαρύφαλλα

–  1 κουτ. γλυκού σόδα

–  χυμό από ένα λεμόνι

–  1 σφηνάκι κονιάκ

–  3 φλ. αλεύρι

–  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

–  1 κιλό μήλα σε κομματάκια

 2 αχλάδια τριμμένα ή 1 αχλάδι και 1 κυδώνι

 

Εκτέλεση:

1.  Ετοιμάζουμε το χυλό: Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με τους κρόκους και τα κανελογαρύφαλλα.

2.  Διαλύουμε τη σόδα στο λεμόνι και το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ και προσθέτουμε στο μείγμα.

3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.

4.  Απλώνουμε το μισό χυλό σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε πάνω τα φρούτα και από πάνω τον υπόλοιπο χυλό.

5.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

 

Πηγή: Ο πολιτισμός της Ελιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας