Λεπτίνη: τι είναι;

0
129

Η λεπτίνη – leptin είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα του σώματος και ρυθμίζει την όρεξη, και κατ’ επέκταση το σωματικό μας βάρος. Η ανακάλυψη της λεπτίνης, το 1994, ήταν μια από τις μεγαλύτερες στη διαιτολογία.

LEPTIN-GYMNASTIC-EAT-INGOLDEN.GR

Πρέπει να γνωρίζουμε πως σε κάθε δίαιτα που κάνουμε δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στη βούλησή μας, αλλά και στις γνώσεις των ειδικών, αφού στη διάρκεια της συμβαίνουν τεράστιες ορμονικές αλλαγές….

Όταν κάνουμε μια δίαιτα ολιγοθερμιδική τα επίπεδα της λεπτίνης πέφτουν κατά 50% σε μια εβδομάδα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε αυτή την πτώση που είναι και η κυριότερη αιτία αποτυχίας για κάθε στερητική δίαιτα.

Πως μπορούμε να το πετύχουμε; Ο τρόπος είναι απλός:

Μετά από 3-4 μέρες δίαιτας αυξάνουμε τις θερμίδες μας για μια μόνο μέρα. Δίνουμε έμφαση στους υδατάνθρακες μεσαίου και υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και τρώμε και λίγα παραπάνω από τα καλά λίπη.
Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ καλός για υψηλά επίπεδα ινσουλίνης που επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα της λεπτίνης.

Επειδή τα επίπεδα της λεπτίνης αποκαθίστανται πολύ πιο εύκολα απ’ ότι μειώνονται, σε λιγότερο από 24 ώρες θα έχουμε τα κανονικά επίπεδα λεπτίνης μας, πράγμα που σημαίνει αποκατάσταση του μεταβολισμού, των ενζύμων πού βοηθούν στο κάψιμο του λίπους, των επιπέδων των θυρεοειδών ορμονών κλπ.

*** Την ίδια αυτή μέρα θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε και γυμναστική.

Βλέπουμε λοιπόν οτι μπορούμε να ρυθμίσουμε τα επίπεδα λεπτίνης με την κατάλληλη διατροφή και να διατηρούμε υψηλό το μεταβολισμό ακόμη και σε περίοδο δίαιτας….

 

Να είστε υγιείς και πάντα με χαμόγελο…

Γιώργος Γάρδας – Personal Trainer

Facebook Pagewww.facebook.com/george.gardas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας