Κρακεράκια βρώμης

0
2

Κρακεράκια βρώμης με ουδέτερη γεύση, που μπορούν να λειτουργήσουν και ως βάση. Αν θέλουμε, προσθέτουμε υλικά στη ζύμη, για να συνοδεύσουν γλυκές ή αλμυρές παρασκευές.

krakers-me-brvmhs-ingolden-gr

Υλικά:

– 60 γρ. νιφάδες βρώμης

– 70 γρ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε μπλέντερ

– 2 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1/4 της κούπας νερό

αλάτι

μυρωδικά ή μπαχαρικά κατά βούληση

Εκτέλεση:

– Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά – να φουσκώσει η βρώμη.

– Ζυμώνουμε ελαφρά τα υλικά, να γίνει μία μπάλα. Αν χρειαστεί ψεκάζουμε λίγο νερό – μπορούμε να το κάνουμε, τινάζοντας πάνω από την ζύμη το νερό από τα δάκτυλά μας, που έχουμε βουτήξει σε μια κούπα.

– Παίρνουμε λίγη-λίγη την ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο – με πλάστη ή, πιο απλά, πατώντας την ζύμη με το χέρι μας.

– Με κουπ πατ κόβουμε τα κρακεράκια, στα σχέδια που θέλουμε, και τα μεταφέρουμε στην λαμαρίνα του φούρνου, στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μένουν άσπρα και δεν ροδίζουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα, προκειμένου να κρυώσουν, και μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

Μικρά μυστικά:

– Μπορούμε να αρωματίσουμε την ζύμη με μπαχαρικά, μυρωδικά, σπόρους ή να προσθέσουμε τριμμένο σκληρό τυρί.

– Συνοδεύουν τυριά,σούπες, σαλάτες κλπ

 

Πηγή: tastefull.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας