Καρπουζόπιτα Μήλου

0
362

Ένα από τα πιο γλυκά και δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα, το καρπούζι, μεταπλάθεται στα χέρια των νοικοκυρών της Μήλου σ’ ένα απολαυστικό γλύκισμα, την περίφημη καρπουζόπιτα, η οποία καταναλώνεται ωραιότατα και παγωμένη από το ψυγείο!

karpouzopita-mhlou-ingolden.gr_

 

Υλικά:

  • 1 κιλό ψίχα καρπουζιού
  • 200γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. του γλυκού μπέϊκιν
  • ¼ φλ τσαγιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλ τσαγιού μέλι
  • ½ φλ τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλ τσαγιού σουσάμι
  • Λίγη κανέλα

 

Εκτέλεση:

1)    Παίρνουμε ένα ωραίο καρπούζι, το κόβουμε στη μέση και κρατάμε το μισό. Βγάζουμε 1 κιλό ψίχα με ένα μαχαίρι ή ένα μεγάλο κουτάλι και την καθαρίζουμε από τα σποράκια. Βάζουμε το καθαρισμένο καρπούζι σε μια λεκάνη και το λιώνουμε ελαφρά με το χέρι.

2)   Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το λάδι και το μπέϊκιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να ενωθεί το αλεύρι με το χυμό του καρπουζιού και να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Ο χυλός πρέπει να έχει ροζ ανοιχτό χρώμα και κομμάτια καρπουζιού στο μέγεθος καρυδιού.

3)   Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε κανέλα και σουσάμι σε όλη την επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο -160ο C-  για μια ώρα περίπου.

4)   Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το μέλι.

5)   Η καρπουζόπιτα πρέπει να είναι λεπτή και ξεροψημένη.

 

Πηγή: Οι καλύτερες παραδοσιακές συνταγές της Μήλου από την Χρυσούλα Βήχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας