Καπέλο, το αξεσουάρ του καλοκαιριού!

0
546

Το καπέλο είναι ένα αξεσουάρ που φοριέται από άνδρες και γυναίκες. Δεν προσφέρει μόνο στυλ, αλλά προστατεύει το πρόσωπό μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Καλό είναι, λοιπόν, εκτός από την αντηλιακή κρέμα προσώπου να το φοράμε, διότι η έκθεση στον ήλιο όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δημιουργεί ρυτίδες και πανάδες.

Υπάρχουν στην αγορά πολλά είδη καπέλων αλλά το θέμα είναι να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει και μας εκφράζει.

kapelo-to-axesouar-tou-kalokairiou1-ingolden.gr

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να φορέσουμε ένα καπέλο;

Ουσιαστικά, ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να το φορέσουμε χαλαρά, και όχι να το πιέσουμε στο κεφάλι. Συχνά κάνουμε αυτό το λάθος θεωρώντας ότι έτσι θα πάρει το σχήμα του κεφαλιού μας, αλλά ουσιαστικά το μόνο που κάνουμε είναι να χαλάμε το δικό του σχήμα.

Ακουμπάμε χαλαρά και μετά κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Μας αρέσει αυτό που βλέπουμε; Αν ναι, προχωράμε στο επόμενο βήμα..

Ποιο στυλ ταιριάζει στο σώμα μας;

Αν έχουμε μέτριο ανάστημα, καλό είναι να αποφεύγουμε τα υπερμεγέθη καπέλα. Προτιμάμε ένα ψηλό καπέλο που δίνει την ψευδαίσθηση του ύψους σε διακριτικό χρώμα.

Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε κιλά από την σιλουέτα μας, επιλέγουμε ένα καπέλο με πλατύ γείσο που εξισορροπεί την εικόνα.

Το μέγεθος

Για να επιλέξουμε καπέλο, θα πρέπει να το δοκιμάσουμε καθώς και τα καπέλα έχουν μεγέθη.

kapelo-to-axesouar-tou-kalokairiou5-ingolden.gr

Το στυλ μας

–  Αν μας αρέσει να φοράμε ρομαντικά ρούχα, ιδανικό για εμάς ίσως να είναι ένα μεγάλο υφασμάτινο καπέλο με λουλούδια και κορδέλες.

–  Αν έχουμε πιο αυστηρό στυλ, ένας μπερές φαίνεται ιδανική λύση.

–  Είμαστε αθλητικοί τύποι; Ένα jockey σίγουρα μας ταιριάζει.

–  Αν θέλουμε μια πιο κυριλέ παραλλαγή του jockey καπέλου, φοράμε ένα που είναι διάφανο.

–  Το κλασσικό panama hat είναι σίγουρα ένα καπέλο που το έχουμε στη ντουλάπα μας. Μπορούμε να το βρούμε σε πάρα πολλά χρώματα.  Μπορεί να δώσει υπέροχο στυλ απλά με μία κίνηση και να συνοδεύσει υπέροχα τα casual outfits.  Επίσης, μπορεί να ολοκληρώσει ακόμη και το κλασσικό ντύσιμό μας όπως το ανδρόγυνο στυλ δίνοντας χαλαρή και μοντέρνα διάθεση.

Το συγκεκριμένο καπέλο ταιριάζει ιδανικά και σε άντρες. Χαρίζει ένα φινετσάτο στυλ.

–  Και επειδή μάλλον το τζιν σορτς είναι το αγαπημένο μας ρούχο, κάνουμε τον πιο σωστό συνδυασμό και το φοράμε με ένα καπέλο σε cowboy στυλ.

kapelo-to-axesouar-tou-kalokairiou-men-ingolden.gr

Ποια χρώματα καπέλου ταιριάζουν στην επιδερμίδα μας;

Το καπέλο μπορεί να αναδείξει ή να θαμπώσει τον τόνο της επιδερμίδας μας, έτσι λοιπόν πρέπει να  διαλέξουμε χρώματα καπέλου που ταιριάζουν στη δική μας. Ποια είναι αυτά;

Προτιμούμε τις γήινες αποχρώσεις και προσπαθούμε να αποφύγουμε τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο γιατί δίνει κόκκινη απόχρωση στο δέρμα. Αν έχουμε πολύ λευκή επιδερμίδα θα πρέπει να αποφύγουμε το κίτρινο, το πράσινο και το μπεζ, γιατί θα μας δώσει μια χλωμή όψη στην επιδερμίδα.

Ποιο καπέλο ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου μας;

Μεγάλο/ Μικρό πρόσωπο
Ξεκινάμε από τα απλά, ένα μεγάλο πρόσωπο θέλει μεγάλα καπέλα, ένα μικρό πρόσωπο, μικρά καπέλα.

Οβάλ πρόσωπο
Η “τυχερή” κατηγορία
όπως και στα γυαλιά ηλίου. Πρόκειται για ένα είδος προσώπου που έχει τις σωστές αναλογίες και ισορροπίες, με αποτέλεσμα να του ταιριάζουν τα πάντα. Οπότε αν διαθέτουμε ένα τέτοιο πρόσωπο είμαστε πολύ τυχεροί, διότι μας ταιριάζουν όλα, επομένως το μόνο που θα μας καθοδηγήσει στη τελική επιλογή είναι το γούστο μας.

kapelo-to-axesouar-tou-kalokairiou-sxhma1-ingolden.gr

Στρογγυλό πρόσωπο
Ένα στρογγυλό πρόσωπο στερείται από γωνίες γι’ αυτό επιλέγουμε ένα καπέλο που θα μας δώσει αυτό που δεν έχουμε, δηλαδή γωνίες. Προσέχουμε να επιλέγουμε καπέλα που δεν έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για παράδειγμα καπέλα που μοιάζουν με καουμπόικα είναι ιδανικά. Επίσης, ένα καπέλο που έχει ασύμμετρα κοψίματα και σχέδια, καθώς και ψηλή βάση, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγουμε όσα μας δείχνουν ακόμα πιο στρογγυλοπρόσωπους.

Τετράγωνο πρόσωπο
Το βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή μας είναι να μην τονίζει και να μην αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τις γωνίες μας. Γι’ αυτό ένα πλατύγυρο καπέλο με φαρδύ γείσο και ένα πιο τετράγωνο πάνω μέρος είναι ότι πρέπει για εμάς. Επίσης, καλή επιλογή αποτελούν τα καπέλα με καμπύλες και τα ασύμμετρα καπέλα που επίσης ισορροπούν και μαλακώνουν τις γωνίες μας.

Μακρύ πρόσωπο
Στο πρόσωπο αυτό ταιριάζουν καπέλα που δεν θα δώσουν επιπλέον μήκος, όπως είναι αυτά που διαθέτουν μυτερό γείσο, αλλά και αυτά που θα το δείχνουν πιο μικρό. Γι’ αυτό, μια πολύ καλή επιλογή είναι ένα μεγάλο πλατύγυρο καπέλο με φαρδύ γείσο ή καπέλα που έχουν πάνω τους μικρές λεπτομέρειες. Αποφεύγουμε τα στενά καπέλα και φυσικά αυτά που έχουν όγκο μόνο στην κορυφή. Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το καπέλο να κρύβει το κούτελο μας.

Φαρδύ πρόσωπο
Σε φαρδιά πρόσωπα ταιριάζουν καπέλα που δεν καλύπτουν το πρόσωπο, χωρίς γείσο, όπως ένας μπερές.

Πρόσωπο με σχήμα καρδιάς
Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς μπορούν να φορέσουν όλα τα καπέλα, και ιδιαίτερα εκείνα που κάθονται ψηλά στο κεφάλι. Είναι τα πιο κολακευτικά.

Τα panama hat και fedora ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου.

kapelo-to-axesouar-tou-kalokairiou-panama-hat1-ingolden.gr

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας