Καλοκαιρινή περιποίηση από την κορφή ως τα νύχια!

0
503

Οι ακτίνες του ήλιου εγκυμονούν κινδύνους για την επιδερμίδα μας. Χάνουμε υγρά από το σώμα μας και οι αποθήκες νερού αδειάζουν με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να αφυδατώνεται και κατά συνέπεια και το δέρμα μας. Όταν η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται και χάνει την ελαστικότητα της, γεμίζει με λεπτές  γραμμές και φαίνεται πρόωρα γερασμένη. Η ενυδάτωση αποτελεί το πιο βασικό βήμα για απαλή και ελαστική επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και το κλειδί για λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Τώρα το καλοκαίρι, ενισχύουμε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας με τα κατάλληλα καλλυντικά, που θα μετατρέψουν την καθημερινή μας ενυδάτωση σε απόλαυση.. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

Ενυδάτωση προσώπου

–   Ο καθημερινός καλός καθαρισμός της επιδερμίδας μας πρωί και βράδυ, είναι το πιο βασικό βήμα. Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε αν δεν είναι απόλυτα καθαρό το πρόσωπό μας. Το βράδυ επιλέγουμε ένα καλό de-maquillage, με ένα γαλάκτωμα ή με αφρίζον σαπούνι, ανάλογα τον τύπο δέρματος και στην συνέχεια λοσιόν για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό. Αν είμαστε πιο πρακτικοί υπάρχουν και προϊόντα σε μορφή λοσιόν, τα micellare, που καλύπτουν και τις τρεις ανάγκες. Το πρωί ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

 Η απολέπιση και η μάσκα καθαρισμού μια με δυο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, είναι εξίσου σημαντικά Αν η επιδερμίδα έχει νεκρά κύτταρα, οποιοδήποτε προϊόν φροντίδας θα έχει το μισό αποτέλεσμα.

 Χρησιμοποιούμε ένα serum ενυδατικό. Τα serum εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενισχύουν το υαλουρονικό οξύ, καθώς από αυτό εξαρτάται η ενυδάτωση της επιδερμίδας και βοηθούν την ενυδατική κρέμα που θα ακολουθήσει.

 Επιλέγουμε μια καλή εικοσιτετράωρη ενυδατική κρέμα ή κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας που φοριέται μόνο το πρωί. Βέβαια, την ημέρα είναι απαραίτητο να φοράμε πάνω από την ενυδατική μας αντηλιακό με δείκτη προστασίας, ανάλογα με τον τύπο δέρματος.

–  Για καλύτερα αποτελέσματα, δεν ξεχνάμε τις μάσκες ενυδάτωσης, που ξεδιψάνε το δέρμα μας και το βοηθούν να φαίνεται πιο ξεκούραστο και απαλό.

Ενυδάτωση σώματος

Η εκτεταμένη χρήση σαπουνιών και νερού, διαταράσσουν την φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας όπως κάνουν και η ζέστη, το κρύο, ο αέρας και το ξηρό κλίμα. Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες. Ωστόσο, η περιποίηση κάθε τύπου δέρματος ξεκινάει με καλή ενυδάτωση!

 Τα έλαια για το σώμα, είναι μια πολύ καλή λύση για την ενυδάτωση του. Τα έλαια από λουλούδια και από φρούτα είναι τα καλύτερα για την σωστή θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας, αφού, όχι μόνο ενυδατώνουν σε βάθος, αλλά και προστατεύουν το δέρμα και το βοηθούν να μείνει ενυδατωμένο, πολύ περισσότερο. Επίσης, προσφέρουν πολύ πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

 Σε ένα μπουκάλι με αμυγδαλέλαιο, βάζουμε δέκα σταγόνες από αιθέρια έλαια γερανιού, λεβάντας, φασκόμηλου, σανταλόξυλου, γιασεμιού, ιλάγκ – ιλάγκ, μαντζουράνας και άγριου τριαντάφυλλου. Πριν ξεκινήσουμε το μπάνιο μας, φροντίζουμε να απλώσουμε σε όλο μας το σώμα το λάδι που έχουμε φτιάξει, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν, για να το απορροφήσει η επιδερμίδα μας.

 Αποφεύγουμε το καυτό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα μας. Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε αφρόλουτρο και επιλέγουμε το σαπούνι μας να έχει ουδέτερο ph.

 Είναι απαραίτητο να κάνουμε απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα. Προτιμούμε να είναι με χοντρούς κόκκους για καλύτερη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και να περιέχει έλαια, ώστε να μην αφυδατώνεται το δέρμα μας.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ενυδατική κρέμα. Προτιμάμε κρέμες που συμπεριλαμβάνουν στα συστατικά τους λάδι argan, βούτυρο carite, aloe vera, λεβάντα, αμύγδαλο, βούτυρο κακάο…

 Επίσης, φροντίζουμε να έχουμε ένα καλό αντηλιακό, όπως και μια δροσερή κρέμα για μετά τον ήλιο.

Ενυδάτωση μαλλιών


Όπως η επιδερμίδα έχει ανάγκη από καλή ενυδάτωση, το ίδιο χρειάζονται και τα μαλλιά.
Με την ζέστη, τον ήλιο, τα μπάνια η τρίχα γίνεται πιο ευάλωτη, χάνει τη φυσική της προστασία, αδυνατίζει και γίνεται πιο ξηρή, με αποτέλεσμα τα
μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ατίθασα.

–  Χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν, για αφυδατωμένα ή για ξηρά μαλλιά, καθώς επίσης και σαμπουάν με αντηλιακό φίλτρο ή με ειδική σύνθεση, που απομακρύνει το αλάτι της θάλασσας, ώστε να μην αφυδατώνεται η τρίχα και να κρατάει την σωστή υγρασία.

 Προτιμάμε ένα κοντίσιονερ, ένα serum, ή κάποιο μετάξι, που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση.

–  Απαραίτητα στην γκάμα καλλυντικών μας θα πρέπει να είναι τα αντηλιακά και το after sun μαλλιών.

 Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κάνουμε μια θρεπτική μάσκα, μετά το λούσιμο, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, αποφεύγοντας όσο γίνεται το σεσουάρ.


Δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό και τρώμε πολλά φρούτα που συμβάλουν θετικά στην επιδερμίδα μας!

Κείμενο: Μπεκρή Δήμητρα – Αισθητικός
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Βεατρίκη Βίνος
fb: Veatriki Vinos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας