Κέικ με αμύγδαλα

 Πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με αμύγδαλα

keik-me-amygdalo-ingolden.gr

 

Υλικά:

250 γρ.  μαργαρίνη
400 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
1 βανίλια
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γρ. γάλα φρέσκο η εβαπορέ χλιαρό
250 γραλεύρι σκληρό
250  γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
250 γρ. αμύγδαλα ψημένα χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση:
1.  Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 120 βαθμούς για 10 λεπτά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

2.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη, με τη  ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να  ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.

3.  Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια .

4.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι λίγο- λίγο και τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα.

5.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι -30 εκατ. ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

6.  Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε στη σχάρα για να κρυώσει. Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *