Η δύναμη των θετικών δηλώσεων

0
465

Ο πιο εξελιγμένος υπολογιστής που διαθέτουμε είναι ο εγκέφαλος μας. Πολλές φορές μπορούμε να υλοποιήσουμε ακόμη και αυτό που μας φαίνεται δύσκολο ή και αδύνατο αρκεί να το βάλουμε στο μυαλό μας και να το θέλουμε πολύ!  Για αυτό σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε θετικά και να χρησιμοποιούμε τη δύναμη των θετικών δηλώσεων για να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας.

Όταν συνειδητά και ενεργητικά επιλέξουμε οι δηλώσεις μας να περιέχουν συγκεκριμένες φράσεις και πεποιθήσεις, τότε ξεκινάει η επανασύνδεση της σκέψης και δημιουργούμε μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Εχετε παρατηρήσει ότι συνήθως όταν αρχίσουμε να γινόμαστε συγκεκριμένοι και να εκφράζουμε με σαφήνεια τι ακριβώς είναι αυτό που αναζητάμε τότε το μυαλό μας αυτόματα μας τραβάει σε αυτή την κατεύθυνση;

Και ότι μερικές φορές απλά και μόνο αλλάζοντας το λεξιλόγιο μας μπορούμε να αποκτήσουμε μια άλλη αντίληψη για τα πράγματα γύρω μας; Και ότι η ίδια αλλαγή της στάσης και φιλοσοφίας μας είναι που μας οδηγεί πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

Για αυτό, το πρώτο βήμα είναι να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον εαυτό μας. Να είμαστε ειλικρινείς μαζί του, να τον ενθαρρύνουμε και να ανακαλύψουμε μαζί  σε τι μας εξυπηρετεί να τον σαμποτάρουμε.

Να απαντήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε ερωτήματα όπως: Γιατί αισθανόμαστε ότι δεν αξίζουμε ή ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί; Για ποιό λόγο δημιουργούμε αχρείαστο δράμα ή εμπόδια; Τι εμποδίζει το δυναμικό μας να ανθίσει; Τι ρόλο παίζει ο φόβος στη ζωή μας;

Το πρώτο βήμα που θα μας οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση είναι να συνδεθούμε με τα συναισθήματά μας, να επικεντρωθούμε περισσότερο στον εαυτό μας χωρίς επιρρέπεια στα εξωτερικά ερεθίσματα, να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία ώστε να  ξανασυστηθούμε με εμάς τους ίδιους.

Μια καθημερινή πρακτική που βοηθάει είναι, να βρίσκουμε χώρο και χρόνο στην καθημερινότητά μας να ασχολούμαστε ουσιαστικά με τον εαυτό μας κάνοντας κάτι που μας δίνει χαρά.

 

 

 

 

 

 

 

Να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν, μας χαλαρώνουν και μας εμπνέουν! Να μην ξεχνάμε ότι ο καλύτερος φίλος μας είμαστε εμείς και αξίζουμε να μας συμπεριφερόμαστε και να μας αντιμετωπίζουμε με την αγάπη, τη συμπόνια και την ενθάρρυνση που δίνουμε σε ένα μικρό παιδί ! και γιατί όχι, να βρίσκουμε πολλές αφορμές και για επιβράβευση!  Αποφεύγοντας τη στείρα κριτική και την υποτίμηση θα μάθουμε σιγά σιγά να ανεβάζουμε τη δόνηση και την αυτοεκτίμησή μας!

Ας τολμήσουμε το πρώτο βήμα σήμερα! Είναι όμορφη ημέρα να ζωγραφίσουμε θαύματα !

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας