Διορθώνοντας τα λάθη του κομμωτή!

0
1395

diorthwnontas-ta-lathi-tou-kommwth-ingolden.gr.jpg4

Πόσες φορές έχουμε φύγει από το κομμωτήριο δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε; Πιο κοντό το μήκος των μαλλιών μας σε σχέση με αυτό που θέλαμε, αποτυχημένο φιλάρισμα, αφέλειες τις οποίες μετανιώσαμε, ασύμμετρο κούρεμα, είναι μερικά από τα λάθη που συχνά μας χαλάνε τη διάθεση.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να τα διορθώσουμε με απλούς και γρήγορους τρόπους!

♦ Τα μαλλιά μου παραείναι κοντά

Η πιο γρήγορη, αποτελεσματική και οικονομική λύση είναι να ισιώνουμε για λίγο καιρό τα μαλλιά μας με το πιστολάκι ή με το ειδικό ψαλίδι, καθώς τα ίσια μαλλιά φαίνονται πιο μακριά. Στην περίπτωση που θέλουμε επιπλέον μήκος και τα μαλλιά μας καθυστερούν να μακρύνουν, τότε επιλέγουμε την τοποθέτηση extension (τεχνητές τούφες μαλλιών), τρέσες και  ποστίς (φυσικά ή συνθετικά μαλλιά) τα οποία στερεώνονται εύκολα και αφαιρούνται οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουμε.

 

♦ Αποτυχημένο φιλάρισμα

Στην περίπτωση που το φιλάρισμα δεν έχει γίνει σωστά επιλέγουμε να δημιουργήσουμε στα μαλλιά μας μπούκλες ή να τα κάνουμε ελαφρώς σπαστά. Αν θέλουμε κάτι γρήγορο, τότε επιλέγουμε να πιάσουμε με τσιμπιδάκια τις ατίθασες τούφες ή πιάνουμε τα μαλλιά μας κοτσίδα.

 

♦ Δε μου πάνε οι αφέλειες

Τον πρώτο καιρό μπορούμε να χρησιμοποιούμε διάφορα αξεσουάρ ώστε να μαζεύουμε τις αφέλειες προς τα πίσω ή στα πλαϊνά του κεφαλιού. Στην αγορά υπάρχουν ευφάνταστα τσιμπιδάκια, μοντέρνες στέκες και κοκαλάκια που θα βοηθήσουν να «πιάνουμε» τις αφέλειες μέχρι να μακρύνουν. Μια επιπλέον λύση είναι να τις ισιώνουμε με το πιστολάκι, έτσι ώστε να φαίνονται πιο μακριές και να τις φτιάχνουμε σε χωρίστρα στη μια πλευρά του κεφαλιού.

 

♦ Ασύμμετρο κούρεμα

Πριν μπούμε στον πειρασμό να διορθώσουμε μόνοι μας το λάθος κούρεμα, ζητάμε από τον κομμωτή να διορθώσει την ασυμμετρία που δημιούργησε, κλείνοντας ένα ακόμη (δωρεάν) ραντεβού μαζί του. Μέχρι τότε μπορούμε να κάνουμε τα μαλλιά μας σγουρά ώστε να κρύβονται οι ατέλειες, ή να τα πλέξουμε σε σχήμα «ψαροκόκαλου» ,με  κλίση προς τη μία πλευρά για πιο μοντέρνο και σικ αποτέλεσμα.

 

♦ Το νέο κούρεμα δε μου ταιριάζει

Το κούρεμα πρέπει να προσαρμόζεται με βάση τον τύπο μαλλιών, το σχήμα του προσώπου και το χρόνο που διαθέτει ο καθένας για την καθημερινή τους φροντίδα. Είναι βασικό λοιπόν το κούρεμα που επιλέγουμε ή μας προτείνει ο κομμωτής μας, να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες των μαλλιών μας. Συνεπώς θα πρέπει να επισκεφτούμε ξανά το κομμωτήριο μας για μια διαφορετική κουπ ή να αλλάξουμε κομμωτή.

 

κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός

(e-mail:elena33xx@hotmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας