Γαλατόπιτα αλμυρή

Είναι μια εύκολη, ωραία και θρεπτική συνταγή με υλικά που έχουμε σπίτι σχεδόν πάντα… 

galatopita-almyrh-ingolden.gr

 

Υλικά :

–  1 κιλό γάλα

–  300 γραμ. τυρί φέτα

–  4 αυγά

–  λίγο δυόσμο

–  1 φλυτζ. αλεύρι

–  λίγο αλάτι

–  μέλι

 Εκτέλεση:

–  Τρίβουμε το τυρί στο γάλα μαζί με το αλεύρι.

–  Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

–  Ρίχνουμε το δυόσμο και το αλάτι και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό.

–  Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

–  Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα. Όταν ψηθεί η γαλατόπιτα την αλείφουμε με μέλι.

 

Πηγή: Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Ελένης Μαλτέζου «Σαμοθράκη, Γαστρονομία – Ταυτότητα- Κληρονομημένη γνώση».

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *