Βασιλόπιτα

Είναι μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα με πλούσια γεύση. Ενώ χρειάζεται αρκετά υλικά, είναι εύκολη στην εκτέλεση της. Θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

vasilopita-ingolden.gr

Υλικά:

–  1 βιτάμ

–  4 αυγά

–  2 κούπες ζάχαρη

 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

–  3-4 βανίλιες

–  4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα

–  4 κουτ. σούπας αμυγδαλόψιχα

–  4 κουτ. σούπας τριμμένη κουβερτούρα

–  4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

–  1 κεσέ γιαούρτι

–  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

–  1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

–  1/2 κούπα χυμό και από τα δυο

–  500 γραμ αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση:

–  Χτυπάμε το βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου-  με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

–    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ξύσματα.

–  Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

 –  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

–  Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

–  Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα. βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.

 Μικρά μυστικά:

–  Εάν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε φρέσκο βούτυρο, γίνεται ακόμη πιο μυρωδάτη.

–  Η ζύμη σαν πυκνότητα πρέπει να είναι όπως η ζύμη των κέικ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *