Αφυπνίζοντας τις αισθήσεις | Ένα εργαστήρι ψυχοδράματος που δεν πρέπει να χάσετε!

0
58

afipnizontas-tis-aisthiseis-ingolden,gr

 

Η θέα της θάλασσας από το μπαλκόνι των διακοπών…

Η μυρωδιά του αγαπημένου μας φαγητού…

Το πρώτο του κλάμα…

Η γεύση από το φιλί σου…

Το χάδι της…

Εικόνες, μυρωδιές, ήχοι, γεύσεις, αγγίγματα…

Οι αισθήσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αναμνήσεις, με πρόσωπα που έχουν χαραχτεί στο μυαλό και στον ψυχισμό μας. Οι αισθήσεις μας είμαστε εμείς, το σώμα μας, η ιστορία μας, η ζωή μας, τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας. Στην καθημερινότητα μας, όπου οι ρυθμοί είναι γοργοί, δεν προλαβαίνουμε να αισθανθούμε, να νιώσουμε, να δώσουμε χρόνο στις αισθήσεις μας – στα μηνύματα που μας στέλνουν – στον εαυτό μας.

Το εργαστήρι αυτό δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και να έρθουμε σε επαφή μέσω των αισθήσεων μας με τον εαυτό μας και με τον άλλον. Να συνδεθούμε.

Το Ψυχόδραμα είναι ένα ιδιαίτερο είδος ψυχοθεραπείας και ανάπτυξης της προσωπικότητας που μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε, να δοκιμάσουμε, να πειραματιστούμε, να αναπτύξουμε νέους ρόλους. Μέσα από μια σειρά βιωματικών ψυχοδραματικών ασκήσεων, θα προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας, να παίξουμε μ’ αυτές.

Κάπως έτσι, το Σάββατο και την Κυριακή 3 & 4 Οκτωβρίου, διοργανώνεται ένα διαφορετικό διήμερο εργαστήριο ψυχοδράματος που δεν πρέπει να χάσετε. Θυμηθείτε μόνο να φοράτε άνετα ρούχα! Τον συντονισμό αναλαμβάνουν οι Μαριάννα Δραγασάκη (ψυχολόγος) και η Μαρία Μπρανίδου (ψυχολόγος, ηθοποιός).

 


 

Πληροφορίες 

Το εργαστήριο είναι βιωματικό και δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία. Οι συνεδρίες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή 3 & 4 Οκτωβρίου στις 17:00 – 20:00, στον Θεατρικό Χώρο ΜΠΙΠ (Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη).

 

Συντονίστριες: Μαριάννα Δραγασάκη – Μαρία Μπρανίδου

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: 6980 235750 / 6974 331622 / 215 5307392

E-mail: mariandad@yahoo.co.uk / mariabranidou@yahoo.gr

Κόστος συμμετοχής: 40€ (συνολικά για τις δύο ημέρες)

 


 

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρακολούθησε και το 2004 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα των εξαρτήσεων στο Λονδίνο (MSc in Clinical and Public Health Aspects of Addictions, King’s College University of London). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει συνεργασθεί με διάφορους φορείς ψυχικής υγείας: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου – Ξενώνας Θέτις, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί – Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχιατρικής και Περίθαλψης – Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο», Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω (Ειδικό Πρόγραμμα για Εξαρτημένες Μητέρες και τα Παιδιά τους), Γιατροί του Κόσμου – Ομάδα Streetwork, ΟΚΑΝΑ – Ομάδα Streetwork και Παρεμβάσεις σε Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχει στην εκπαιδευτική ομάδα ψυχοδράματος στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ). Από τον Οκτώβριο του 2015 διοργανώνει και συντονίζει εργαστήρια ψυχοδράματος.
Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris V – René Descartes), απ’ όπου απέκτησε το 2000 το Δίπλωμα Κλινικής Ψυχολογίας (Maîtrise de Psychologie Clinique). Κατά την διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα το θέατρο ως μέσο έκφρασης των παιδιών. Στην συνέχεια σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες μικρού μήκους. Από το 2008 ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2014-15 εργάστηκε στο Κέντρο Νέων Pedro Arrupe. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχει στην εκπαιδευτική ομάδα ψυχοδράματος στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ). Από τον Οκτώβριο του 2015 διοργανώνει και συντονίζει εργαστήρια ψυχοδράματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας