Αρωματικά χώρου με αγνά υλικά

0
10620

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε αποσμητικά χώρου για να μυρίζει όμορφα το σπίτι μας. Μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας οικολογικά αρωματικά, χωρίς χημικά, που μπορεί να βλάπτουν το περιβάλλον και τον οργανισμό μας, και χωρίς τεχνητά αρώματα.

Ανοίγουμε τα ντουλάπια μας  και βρίσκουμε τα υλικά που θα κάνουν το σπίτι μας να μοσχοβολάει!

arvmatika-xvrou-me-agna-ylika3-ingolden.gr

Με μαγειρική σόδα

Θα χρειαστούμε ένα καθαρό βάζο με μεταλλικό καπάκι που βιδώνει και μια πρόκα για να τρυπήσουμε το καπάκι, κάνοντας πολλές μικρές οπές για να αναπνέει.

Γεμίζουμε το βάζο με μαγειρική σόδα μέχρι τη μέση και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το έλαιο της επιλογής μας και ανακατεύουμε. Η μαγειρική σόδα εκτός από το ότι θα κάνει την μυρωδιά του αιθέριου ελαίου να διατηρηθεί, απορροφά και τις μυρωδιές από την ατμόσφαιρα.  Αν θέλουμε να επιμηκύνουμε την διάρκεια ζωής του αποσμητικού μας, ανανεώνουμε τα αιθέρια έλαια.

Με χοντρό αλάτι και πορτοκάλι

Κόβουμε ένα πορτοκάλι στη μέση και αδειάζουμε την σάρκα αφήνοντας μόνο τον φλοιό του. Γεμίζουμε με χοντρό, θαλασσινό αλάτι, το οποίο απορροφά την υγρασία και τις οσμές της ατμόσφαιρας. Βάζουμε την κούπα σε ένα μικρό πιατάκι ή βαζάκι και την τοποθετούμε στο χώρο που θέλουμε να φρεσκάρουμε. Το άρωμα κρατάει για μερικές εβδομάδες.

Η φλούδα του πορτοκαλιού θα δώσει μία υπέροχη μυρωδιά στον χώρο μας.

arvmatika-xvrou-me-agna-ylika4-ingolden.gr

Με αρωματικά και μπαχαρικά

Θα χρειαστούμε ένα βαζάκι, ένα κατσαρολάκι και τα αρωματικά της επιλογής μας, όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια, αλλά και πευκοβελόνες ή ροδέλες από φρούτα.

Τοποθετούμε τα υλικά που έχουμε επιλέξει  μέσα στο κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο βαζάκι και το τοποθετούμε σε κάποιο σημείο της του σπιτιού μας. Αν επιθυμούμε ακόμη πιο έντονη μυρωδιά, προσθέτουμε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ή και ολόκληρες φέτες από λεμόνι, πορτοκάλι ή βότανα.

Συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσουμε:

arvmatika-xvrou-me-agna-ylika1-ingolden.gr

– Πορτοκάλι με κανέλα και λίγο γαρίφαλο.

– Λεμόνι με δεντρολίβανο και λίγο εκχύλισμα βανίλιας.

– Πορτοκάλι, τζίντζερ και μικρή ποσότητα εκχυλίσματος αμυγδάλου. Για ένα γλυκό, ζεστό άρωμα στο σπίτι.

– Λάιμ, θυμάρι, μέντα και εκχυλίσματα βανίλιας. Ο συνδυασμός αυτός έχει δροσερό και ευχάριστο άρωμα.

– Κλαδάκια ή βελόνες από πεύκο ή κέδρο, δαφνόφυλλα και μοσχοκάρυδο. Για ένα σύνθετο, ιδιαίτερο άρωμα, ιδανικό για καθιστικό ή χώρο εργασίας.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος 
fb: Veatriki Vinos Yoga

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας