Άλατα τέλος!

alata-vrastiras-kafetiera-ingolden.gr

 

Ο βραστήρας και η καφετιέρα είναι δύο συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Γι αυτό και πρέπει να φροντίζουμε συχνά για τον καθαρισμό τους κυρίως από τα άλατα.

Ο τρόπος είναι εύκολος και ανέξοδος. Θα χρειαστούμε μόνο λευκό ξύδι και νερό!

Πάμε να δούμε πως:

 

Καφετιέρα:

Γεμίζουμε  την καφετιέρα με ένα διάλυμα νερού με ξύδι, σε αναλογία 4 νερό προς 1 ξύδι,  και ανάβουμε να βράσει κανονικά, όπως όταν φτιάχνουμε καφέ – χωρίς καφέ εννοείται 🙂

Όταν τελειώσει το νερό και κρυώσει μερικά λεπτά η καφετιέρα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το ίδιο διάλυμα. Τέλος, βάζουμε στην καφετιέρα καθαρό νερό και βάζουμε πάλι να βράσει. Έτοιμοι να απολαύσουμε τον καφέ μας!

 

Βραστήρας:

Γεμίζουμε το βραστήρα με ξύδι και νερό –  αναλογία 1 ξύδι προς 4 νερό, και τον βάζουμε σε λειτουργία. Μόλις το μείγμα μας βράσει και ο βραστήρας κλείσει τον αφήνουμε όπως είναι για 6 ώρες. Αδειάζουμε το περιεχόμενο  και τον ξεπλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια γεμίζουμε το βραστήρα μόνο με νερό, το βράζουμε και το πετάμε.

 

* Εξωτερικά καθαρίζουμε τις τις συσκευές  με ένα βρεγμένο πανάκι και ξύδι

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *